Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Creștinul are picioarele pe pământ, capul pe umeri și inima în cer

de pr. Ioan Balan

Trăim altfel de vremuri, ciudate și sfâșietoare, în care înțelegerea propriei persoane este greu de descifrat, întrucât intrăm facil într-un haos interior în care nu mai putem desluși nici gânduri, nici semeni, nici realitate, nici năzuința spre viitor, nici visul, nici. nimic.

Câteodată, ne trezim și ne dăm seama cât suntem de fărâmițați în suflet, sărăciți în duh și slăbiți trupește.

Am început să nu mai mergem drept! Am inversat poziționarea picioarelor, nu le mai avem fixate pe pământ și, uneori, le simțim alergând printre nori, plutind în eterul albăstrui al promisiunilor fade ale vorbăreților și ale lăudăroșilor care golesc puritatea sufletului cuminte al omului doritor de Dumnezeu.

Ne pierdem capul lăsându-l să hoinărească printre notele disonante ale vocilor ce strivesc fără rușine noblețea tainică a inimii. Îi dăm capului de toate: cuvinte, cursuri, definiții, concepte, cărți, idei, opinii, cântece, pastile, calcule complicate. astfel încât nu mai înțelegem aproape nimic și ne refugiem timid printre nori.

Iar de săraca inimă ce să mai zic? Nu-și mai găsește locul nicăieri; sare atât de ușor din lăcașul ei sculptat de Dumnezeu în pieptul omului și se ia la întrecere când cu picioarele, când cu capul. Am prea hrănit inima cu tot felul de iubiri false călcând-o în picioare, primind palme de la toți pentru ca mai apoi să mințim că nu ne doare.

Creștinul are picioarele pe pământ! A fi cu picioarele pe pământ înseamnă să ai rădăcini, principii morale după care să-ți ghidezi pașii deciziilor tale, să ai coloană vertebrală pentru a susține mereu din răsputeri întregul trup ce apasă spre pământ, înseamnă să ai genunchi viguroși ancorați puternic în realitate pentru a face binele, a spune adevărul și a-I înmiresma pe toți cu ceea ce este frumos.

Creștinul are capul pe umeri! Muncește, studiază, caută, cercetează și se ancorează în lumea Preasfântului străduindu-se să vadă realitatea cu ochii săi. Își folosește cu abilitate capul pentru a înțelege lumea înconjurătoare spre stabilirea și odihnirea minții în Dumnezeu.

Creștinul are inima în cer! Locul inimii omului este lângă Creatorul ei, în cer! Se spune că Dumnezeu, când a creat inima, a ciupit o părticică din ea și a lăsat-o în cer; de aceea, omul își caută mereu bucățica de inimă care-I lipsește. Doar de acolo va putea să iubească cu adevărat și să nu se mai joace de-a iubirea.

Fii un om cu picioarele pe pământ, capul pe umeri și inima în cer!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat