Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Ziua Comunicațiilor Sociale

Colectă pentru un car de transmisiuni

de pr. Adrian Blăjuță

Papa Francisc ne invită în mesajul său pentru cea de-a 57-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, care se va celebra anul acesta la 21 mai, să redescoperim importanța căutării și a proclamării adevărului și să avem o comunicare cordială care să poarte spre obținerea păcii.

Cu titlul "A vorbi cu inima. «Fideli adevărului în iubire» (Ef 4,15)", Sfântul Părinte amintește că "acela care vorbește astfel vrea binele celuilalt, pentru că îl are la inimă și îi păzește libertatea, fără a o încălca". Chiar dacă mereu trebuie spus adevărul, care uneori este dur și doare, acesta trebuie afirmat totdeauna, dar folosind limbajul bunătății, un adevărat antidot împotriva cruzimii. Noi, românii, avem o expresie foarte potrivită în acest context: "Vorba dulce mult aduce".

Ziua Comunicațiilor Sociale de anul acesta este o ocazie pentru a reflecta din nou asupra rolului pe care îl au mijloacele de comunicare în viața noastră, a influenței pe care o pot avea acestea asupra sănătății spirituale a oamenilor, a importanței răspândirii cuvântului prin toate mijloacele.

Episcopia de Iași înțelege și recunoaște cât sunt de importante mijloacele de comunicare. Prin Oficiul pentru Comunicații Sociale, se implică într-un mod special pentru a ajunge la credincioși și prin aceste mijloace.

Asociația "Presa Bună" are ca scop coordonarea și gestionarea mijloacelor de comunicare ale Episcopiei Romano-Catolice de Iași, alăturând scrierilor bune și răspândirea veștii celei bune prin mijloacele audio-video ale Episcopiei, în special prin: Editura "Presa Bună" - cu publicațiile: "Lumina creștinului" (6.950 de abonați anul acesta), "Isus, prietenul copiilor" (1.665 de abonați anul acesta) și "De la răsărit până la apus" (3.995 de abonați anul acesta), calendarul de perete, agenda liturgică și celelalte cărți și publicații; site-ul oficial al Diecezei de Iași, www.ercis.ro (în ultimul an în medie 18.920 pagini vizualizate zilnic și 1.566 de vizitatori unici pe zi); pagina Facebook (facebook.com/ ercis.ro) avea peste 87.500 de urmăritori la 26 aprilie, iar canalul YouTube (www.youtube.com/ercisro) avea 5.887.601 vizualizări până la 26 aprilie. Radio ERCIS FM, vocea catolicilor din Moldova, are deja o acoperire considerabilă și este un radio deja ascultat și apreciat de mii și mii de ascultători, iar glasul radioului este amplificat prin colaborarea frumoasă pe care o avem cu postul de televiziune catolic Angelus TV, unde pot fi urmărite multe emisiuni și transmisiuni și din Dieceza de Iași.

La aceste proiecte se adaugă și cele două edituri din dieceză, "Sapientia" și "Serafica", dar și inițiativele mass-media din diferitele parohii ale diecezei.

Continuă transmiterea Sfintei Liturghii duminicale și în zilele de sărbătoare din catedrala nouă din Iași la Radio Iași, pe frecvența AM 1.053 KHz, de la ora 8.03 până la ora 9.00. Tot la Radio Iași se transmite vinerea (21.03-22.00) și duminica (9.15-9.45) o altă emisiune religioasă: "Lumina credinței" în care există și contribuții ale Bisericii Catolice din Moldova. Continuă și emisiunea săptămânală "Lumina creștinului" de la TVR Iași. Pe teritoriul Diecezei de Iași pot fi ascultate programele Radio Maria și vizionate transmisiunile Sfintelor Liturghii la Maria TV. Site-ul pastoratie.ro adună și pune în comun aproape 7.000 de materiale utile pentru munca pastorală.

Proiectele mass-media diversificate ale Diecezei de Iași pot fi continuate cu sprijinul financiar al binefăcătorilor și al celor care le folosesc. Colecta de anul acesta din Ziua Comunicațiilor Sociale, de duminică, 21 mai, va fi pentru achiziționarea unui car/studio mobil de transmisiune care ne poate ajuta să putem transmite mai multe evenimente din diferitele locuri din dieceză.

Ziua Comunicațiilor Sociale este o ocazie de a mulțumi celor care citesc, răspândesc și sprijină mijloacele de comunicare creștine, contribuind în acest fel la misiunea de evanghelizare. Vă mulțumim tuturor celor care, duminică, 21 mai, vă veți ruga pentru răspândirea evangheliei și veți contribui la colectele organizate în sprijinul mijloacelor de comunicare ale diecezei.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat