Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

În dialog cu cititorii

Ne-au scris de sărbători: Elena Dascălu (Iași), Maria Pârvulețu (Călan, jud. Hunedoara), sr. Cristina Bogdan (Oradea), pr. Cornel Ardelean (Sarasău, jud. Maramureș), pr. Iosif Antoci (Austria), pr. Ieronim Iacob (Constanța), pr. Grigore Duma (Botoșani), pr. Henrik Urban (Cluj); dr. Maria Helena Bîrhală (Iași), dr. Cătălina și Ioan Matei (Iași), Dorel Corneanu (Sibiu), dr. Anton Butnaru (Cugir, jud. Alba), Silviu Bindea (Orăștie, jud. Hunedoara), Antonio Medruț (Deva), Nicolae Jarda (Sângeorz Băi, jud. Bistrița), Surorile lui Isus Răscumpărătorul (Onești); Congregația Inimii Neprihănite (Odorheiu Secuiesc), Centrul Diecezan Caritas (Iași) și fam. Maria Elisabeta Niculescu (Constanța).

Vă mulțumim pentru felicitările și gândurile frumoase pe care ni le-ați trimis!

• Maria (e-mail). "Fac parte dintr-o familie numeroasă și, din păcate, doar trei frați și câțiva nepoți am mai rămas în țară. Restul sunt plecați în străinătate. În Spania, sunt aproape 10, în Italia, în jur de 15, doi în Anglia, patru în Irlanda - mă refer aici la copii și nepoți, nurori și gineri. Părinții noștri au peste 80 de ani și amândoi sunt neputincioși. Dumnezeu ne ajută și ne dă puterea de a ne îngriji și mângâia părinții atunci când ei au momente de senilitate, când trebuie să tolerăm slăbiciunea, defectele, bolile, nerăbdarea, îndoielile lor. Uneori sunt mai dificili decât copiii. Și eu îmi aduc aminte când mama îmi spunea de bunici că «omul este obositor atunci când îmbătrânește», dar încerc să le înțeleg toate mofturile, pretențiile, oboseala psihică mai ales, adică mă străduiesc și depun effort să nu-I supăr. La un moment dat, aceasta devine o cruce pentru noi, dar și pentru ei. Mama era o perfecționistă, o bunătate de om, spun la trecut pentru că mama nu mai este mama. Pe zi ce trece, părinții devin din ce în ce mai schimbați și lucrul acesta normal că ne dezamăgește, văzând contrastul atât de mare, simțindu-ne atât de diferiți. Nu știu dacă e bine că v-am scris aceste lucruri, poate da, pentru că mă simt copleșită și obosită. Să nu credeți că responsabilitatea și grija pentru părinți este numai a mea, ci sunt implicați și soțul, fratele și cumnata mea și, din când în când, mai trece fratele, care locuiește în satul vecin, și nepoții. Încerc să-I înțeleg și pe cei plecați în străinătate, au și ei greutăți, nu pot veni foarte des să-și viziteze părinții. Toate acestea adunate s-ar transforma într-o povară dacă nu am avea radioul Diecezei de Iași: ERCIS FM. Este o binecuvântare pentru cei care nu pot ieși din casă pentru a merge la biserică. Îl surprind de multe ori pe tata în lacrimi. Sigur, sunt de bucurie. Mulțumim tuturor pentru această inițiativă! Poate ar fi trebuit să nominalizez aici pe cineva, dar ca să nu supăr pe nimeni îi mulțumesc din tot sufletul lui Dumnezeu și îl rog să binecuvânteze și să răsplătească cu harul său pe toți cei care lucrează pentru slava lui."

Pentru misiunea pe care o aveți de împlinit împreună cu cei din familie, vă declarăm niște norocoși. Sunteți aceia care aveți privilegiul să vă îngrijiți de cei care, dintre toți oamenii de pe pământ, v-au iubit cel mai mult. Părinții suportă pentru copii umilințe, oboseli, griji, renunțări și emoții. Unei persoane în vârstă și bolnavă, realizând că depinde întru totul de cineva, I se multiplică sacrificiu, suferința. Nu este simplu nici pentru ea. Dumnezeu ne cere să ne dăruim cu iubire și responsabilitate. Atunci când părinții se simt iubiți, îngrijiți și respectați, ei înțeleg că le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi. Este o ocazie de a le fi recunoscători și de a le cere iertare, nu prin cuvinte, ci prin gesturi de iubire. Toate acestea devin rugăciune de mulțumire. Cu privire la radioul ERCIS FM, vă mulțumim și noi pentru cuvintele de apreciere și pentru rugăciuni. Astfel de mărturii ne dau curaj, chiar dacă uneori la sfârșitul unei zile suntem epuizați. Citind mesajele venite de la ascultători, ne entuziasmează și mai mult.

Îi mulțumim și lui Valentin care ne-a scris: "Sunt șofer la o firmă din Bacău și mai toată ziua sunt la volan. Dimineața când pornesc mașina, mi se deschide automat și radioul la ERCIS FM. Recunosc că nu sunt foarte credincios, adică să merg zilnic la biserică, dar de când ascult radioul nu-mi mai vine să deschid altceva, îmi place că sunt emisiuni diversificate, muzică, glume etc. Îmi place când se recită și Sfântul Rozariul, chiar mă străduiesc să fiu concentrat mai mult la rugăciune; îmi aduce aminte de tata care tot timpul când ne urcam în mașină, parcă intram în biserică, voia să ne rugăm un mister din Rozariu".



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat