Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri • Stiri • Stiri -

Știri externe

Cu inima
În mesajul pentru cea de-a 57-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, cu tema "A vorbi cu inima: Fideli adevărului în iubire", publicat pe 24 ianuarie, în comemorarea Sfântului Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor, Papa Francisc a făcut apel la comunicatori să vorbească întotdeauna din inimă și să găsească cuvintele potrivite pentru a construi o civilizație mai bună. Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale va fi celebrată de Vatican și de diecezele din întreaga lume în duminica dinaintea Rusaliilor, care în acest an cade pe 21 mai. Mesajul din acest an îi îndeamnă pe comunicatori să comunice în mod cordial și să nu urmărească niciodată comunicări ostile. Papa a subliniat că toată lumea are responsabilitatea de a comunica "cu inima și brațele deschise".

Crăciun deosebit
În contextul anului jubiliar de 25 de ani de prezență romano-catolică română la Roma (8 decembrie 1997), comunitatea română de la Grotte Celoni a celebrat Nașterea Mântuitorului alături de PS Benoni Ambăruș, episcop auxiliar al Diecezei de Roma, în Biserica "Santa Maria Causa Nostrae Laetitiae", duminică, 25 decembrie 2022. Pentru Excelența Sa, acest loc reprezintă un punct de reper în creșterea sacerdotală, deoarece, în perioada anilor 2010-2012, a desfășurat misiunea de vicar parohial pentru comunitatea italiană. De asemenea, teritoriul parohial l-a făcut mereu să se simtă acasă printre români, încă de pe vremea când era asistent formator la Seminarul Mare Pontifical Roman (1 septembrie 2001 - 30 iunie 2004).

Spre Ljubljana
Pentru prima dată se va desfășura în Slovenia, în capitala Ljubljana, a 46-a ediție a Întâlnirii europene a tinerilor, animată de comunitatea ecumenică de la Taizé, de la 28 decembrie 2023 la 1 ianuarie 2024, a anunțat fratele Alois la încheierea ediției a 45-a de la Rostock, în Germania. Vorbind despre următoarele întâlniri, priorul a anunțat că la 30 septembrie 2023 se va ține "o «adunare a poporului lui Dumnezeu» numită Together, adică împreună. Toți împreună".

Sărbătoarea Popoarelor
Mai mulți credincioși români - unii dintre ei îmbrăcați cu haine tradiționale - au participat alături de comunitățile catolice prezente în Parma (Italia) joi, 6 ianuarie, în catedrala din localitate, la Sfânta Liturghie prezidată de PS Enrico Solmi, episcopul locului, marcând Sărbătoarea Popoarelor și Epifania Domnului. Membri ai diferitelor comunități participante au alternat cântecele, lecturile, psalmul și rugăciunile în limbile italiană, engleză, franceză, ucraineană, spaniolă și română. La această sărbătoare, ca în fiecare an, a avut loc evenimentul tradițional al Epifaniei "O singură familie umană", Sărbătoarea Popoarelor.

Oaspete la Roma
Parohia San Vitale a comunității românilor catolici din Roma a avut onoarea de a-l avea în mijlocul său în cadrul Sfintei Liturghii solemne duminicale din 15 ianuarie pe PS Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara și președintele Comisiei pentru Familie din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România, aflat în trecere prin Cetatea Sfântă.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat