Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Cum am simțit hirotonirea diaconală

a consemnat Marius Gherghel

Pentru cinci tineri de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, ajunși la finalul formării sacerdotale, ziua de 8 decembrie 2022 va rămâne imprimată în memorie, ei primind, în cadrul unei solemne adunări euharistice, hirotonirea diaconală. Despre ce a însemnat pentru ei acest moment sacru și cum le-au fost trăirile spirituale vorbesc impresiile pe care le-au împărtășit.

- "Astăzi, pot spune că m-au încercat câteva dintre sentimentele și emoțiile Preacuratei Fecioare Maria la primirea veștii întrupării Fiului lui Dumnezeu. Mi-a fost puțin teamă, dar am primit curaj și îndrăzneală; mi-a fost puțin frig, dar am primit căldură; de fel, sunt un împiedicat, dar azi am primit harul de a sta drept, de a fi vesel, chiar în culmea bucuriei. Îi mulțumesc Domnului din suflet, pentru că m-a ales, m-a chemat, m-a pregătit prin intermediul multor evenimente și mai ales prin colaborarea prietenilor lui. Am văzut cât de multe chipuri poate avea în toți oamenii pe care astăzi mi-a dat șansa de a-I întâlni, de a-I vedea, de a le strânge mâna și de a-I îmbrățișa. Și m-am bucurat enorm să văd cum prietenii săi colaborează atât de bine între ei. Deo gratias!" (Anton Bârlescu)

- "Ziua de azi va rămâne mereu ca o zi specială. Este ziua în care, după ani de pregătire, cu inima plină de emoție, am primit slujirea diaconatului. Un gând de recunoștință doresc să îndrept către familia mea, către părinții formatori și către toți cei care m-au sprijinit prin rugăciunile lor. «Vreau» cu toată ființa mea să fiu ceea ce Domnul mă cheamă să fiu: un instrument docil în mâinile sale. Plec la drum cu încrederea și speranța că, dacă am fost chemat la această slujire, Dumnezeu, în Providența sa, va avea grijă să-mi ofere instrumentele necesare în misiunea de ucenic, pentru ca toate să fie spre slava lui." (Andrei Blaj)

- "Momentele pe care le-am trăit astăzi au fost pline de mari emoții. Gândurile mele pline de recunoștință se îndreaptă către bunul Dumnezeu care m-a chemat să-l urmez și să-l slujesc. Hotărârea cu care vreau să îmi încep această slujire este constituită de cuvintele pe care le-am rostit în ajunul hirotonirii mele, atunci când am făcut profesiunea de credință, jurământul de fidelitate și declarația care s-a încheiat cu aceste cuvinte: «Așa promit, așa făgăduiesc, așa jur. Așa să mă ajute Dumnezeu și această sfântă Evanghelie a lui Dumnezeu pe care o ating cu mâna mea»." (Adrian Alexandru Bortă)

- "Plin de recunoștință, am pășit astăzi într-o nouă etapă a vieții. Sunt plin de gânduri de recunoștință față de bunul Dumnezeu, care m-a ales în ciuda nevredniciei mele și m-a făcut slujitor al său. Recunoștință pentru toți cei care s-au ocupat de formarea mea pe toate planurile, atât intelectual, cât și uman, pastoral și spiritual. Această hirotonire trebuie să accentueze și mai mult faptul de a sluji, căci adevărata putere constă în slujire. Principalul model în această slujire trebuie să fie Cristos, care nu a pregetat în a-I sluji pe toți până la capăt. Bucurie și multă pace în inimi!" (Iustin Burcă)

- "Este ziua pe care o aștept de ani de zile, dar pe care o văd în splendoarea ei abia acum. Este un sentiment înălțător pe care l-am simțit: Dumnezeu copleșindu-ne cu har, Biserica întreagă rugându-se pentru noi și inima mea deschizându-se în fața tuturor acestora. Biserica vie pe care am simțit-o astăzi îmi dă curaj că tot ceea ce Dumnezeu va voi să facă prin mine va găsi destinatari cu inima largă." (Ciprian Fechetă)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat