Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Radio ERCIS FM, "Mereu împreună cu tine"

de pr. Adrian Blăjuță

ERCIS FM, postul de radio al Diecezei de Iași, a fost inaugurat vineri, 19 martie, în solemnitatea Sfântul Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria, la Sfânta Liturghie prezidată de PS Iosif Păuleț de la ora 18.00, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină". A fost prezent la sărbătoare și PS Petru Gherghel, episcop emerit, împreună cu preoți din episcopie și din alte părți ale diecezei, echipa ERCIS Media și numeroși credincioși. Au participat la inaugurare Mihai Chirica, primar al municipiului Iași, și Narcis Jitaru, subprefect al județului Bacău.

În calitate de coordonator al postului ERCIS FM, pr. Adrian Blăjuță a vorbit la finalul celebrării despre identitatea, paleta de programe și emisiuni pe care le oferă acest post de radio înființat prin decretul episcopal cu numărul 536 din 18 martie. PS Iosif Păuleț a binecuvântat apoi studiourile și redacțiile care se găsesc la subsolul catedralei, înălțând rugăciuni pentru toți cei care vor lucra acolo spre slava lui Dumnezeu.

Evenimentul, pregătit în ultimele luni cu activități intense privind emisiunile și echipamentele tehnice, cu demersuri pe mai multe planuri, se înscrie în istoria Diecezei de Iași ca o realizare marcantă, fiind râvnit în toți anii de după regimul comunism. Gândit de PS Petru Gherghel, transpus în sfârșit în realitate în contextul pandemiei pe care o trăim, prin susținerea neîncetată a PS Iosif Păuleț, radioul vine în întâmpinarea nevoilor spirituale ale credincioșilor romano-catolici în primul rând, dar și a celor care vor să afle mai multe despre cultură, sănătate, viața de familie sau vor să asculte diferite genuri muzicale etc.

În prima zi, ERCIS FM a început emisia la ora 5.00 dimineața, având un program special cu această ocazie: în prima parte a zilei, echipa ERCIS Media și ERCIS FM a fost la Seminarul Mare din Iași, care și-a sărbătorit patronul spiritual, iar în a doua parte au fost emisiuni de prezentare din studiourile ERCIS FM.

ERCIS FM va fi un post de radio necomercial, un mijloc de comunicare în sprijinul răspândirii cuvântului lui Dumnezeu, care se regăsește în Sfânta Scriptură și care are mereu cel mai frumos și plin de speranță mesaj pentru oamenii din toate timpurile, dar și informații din viața Diecezei de Iași și din viața Bisericii Universale, precum și învățături și muzică pentru o dezvoltare integrală. Pe lângă temele religioase, vor fi incluse și alte teme din viața de zi cu zi, programe culturale și sociale. Va fi introdusă muzică din diferite genuri, vor fi știri și programe din diferite domenii, astfel încât ERCIS FM să ajungă la toate vârstele publicului, care se dorește a fi cât mai diversificat.

Numele ERCIS FM este acronimul de la numele instituției diecezane: Episcopia Romano-Catolică de Iași, acronim cu care publicul este deja obișnuit prin site-ul oficial: www.ercis.ro, dar și al departamentului audio-video al Episcopiei de Iași: ERCIS Media, care a obișnuit deja cu transmisiunile celebrărilor din catedrală sau din diferite colțuri ale diecezei. Completarea FM arată deja dorința și efortul care se face pentru ca acest radio să se audă și în eter, prin frecvențe FM, în mod special pe teritoriul Moldovei.

Programele acestui radio sunt realizate de o echipă de 10 persoane angajate în Asociația "Presa Bună", asociație care va gestiona radioul, având o bogată experiență acumulată în activitatea audiovizuală. S-au alăturat proiectului și peste 30 de colaboratori voluntari, specialiști din diferite domenii de activitate: preoți, profesori, doctori, studenți ș.a.

Prin motoul "Mereu împreună cu tine", o moștenire a vizitei Sfântului Părinte Francisc la Iași, ERCIS FM își propune ca toți ascultătorii să se simtă cu adevărat însoțiți oriunde ar fi, oferindu-le nu doar informații, ci, mai presus de toate, hrănindu-le inima, sufletele - prin Sfinte Liturghii, meditații, exemple de sfinți și oameni care l-au descoperit pe Dumnezeu, în spiritul Diecezei Romano-Catolice de Iași - și sensibilizând credincioșii catolici din zona Moldovei.

Mai ales în aceste timpuri, oamenii au nevoie de speranță și încurajare în trăirea vieții, iar ERCIS FM, prin programele și prin muzica sa, credem că poate veni în întâmpinarea acestor nevoi ale lor.

Încredințăm Domnului acest început de drum al Radioului ERCIS FM, un radio de suflet pentru suflet, pentru care vă rugăm să ne susțineți și prin rugăciunea dumneavoastră.

Pentru început, Radio ERCIS FM va emite doar on-line, pe internet, urmând să se continue demersurile pentru obținerea frecvențelor radio necesare pentru ca radioul Diecezei Romano-Catolice de Iași să poată fi auzit și la aparatele radio din casele credincioșilor. Radioul va putea fi ascultat de pe site-ul oficial: www.ercisfm.ro; pe pagina oficială de Facebook a radioului: facebook.com/ercisfm.ro; totodată, pot fi descărcate aplicații pentru telefoanele cu Android sau iOS, fiind oferite și linkurile necesare pentru diferite programe pe calculator sau telefon, prin intermediul cărora se poate asculta ERCIS FM. Dând "Like" sau "Îmi place" pe pagina Facebook a radioului, rămâneți conectați la toate noutățile de la ERCIS FM.

* * *

• "Bucuria este mare cel puțin pentru mine, ca păstor al Diecezei de Iași, dar sunt convins că este aceeași mare bucurie pentru toți, pentru că foarte mulți mi-au spus până acum: Preasfințite, abia așteptăm să apară acest post de radio. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să ajungem la acest punct. Sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să transmitem pe frecvență FM, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, susținuți și de rugăciunile dumneavoastră, să putem ajunge și acolo, așa încât radioul pe care l-am inițiat pe 19 martie să fie un post de radio catolic care să poată fi urmărit în toate colțurile Diecezei noastre de Iași." (PS Iosif Păuleț, episcop de Iași)

• "Radioul Diecezei de Iași, ERCIS FM, se alătură celorlalte radiouri care contribuie la evanghelizarea credincioșilor. Este un eveniment deosebit, pentru că în sărbătoarea Sfântului Iosif, patronul Bisericii Universale, se deschide acest radio, care devine un nou focar de evanghelizare, care nu înseamnă doar predică sau emisiuni strict religioase, înseamnă și emisiuni culturare, emisiuni muzicale, ne pune în legătură și cu viața diecezei, dar și cu viața Bisericii Universale." (ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București)

• "O dieceză atât de vie și cu atâția credincioși și cu o istorie atât de bogată trebuie să aibă un asemenea mijloc de comunicare, adaptat noilor cerințe... ERCIS FM trebuie să se dezvolte tot mai mult pentru toți cei care doresc să asculte cuvântul lui Dumnezeu și vocea Bisericii noastre de aici, din Moldova... Mă bucur că-mi este dat și mie, după atâtea încercări și așteptări, să văd, să particip la un asemenea moment al inaugurării Radioului ERCIS FM." (PS Petru Gherghel, episcop emerit)

• "Mulți ani echipei ERCIS FM! La nivelul județului Bacău acest radio este o așteptare extrem de mare. Așteptăm ca echipa ERCIS FM să ne panseze sufletului, să ne unească împreună!" (Narcis Jitaru, subprefect al județului Bacău)

* * *

Un spațiu larg va fi oferit și dialogului cu ascultătorii, pentru a răspunde la frământările și întrebările lor.

Telefon ÎN DIRECT: 0332.401.801 (fix) WhatsApp și SMS: 0770.500.200

Redacția: 0771.333.555; e-mail: contact@ercisfm.ro



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat