Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

Casa de Copii "Sfânta Maria" Barați

Comunitatea Surorilor Oblate Asumpționiste din Barați

Casa de Copii "Sfânta Maria" din Barați (jud. Bacău) a fost deschisă în anul 1997 pentru a primi copii aflați în dificultate și a le oferi protecție, siguranță, condiții de viață demnă, educație și mai ales iubire...

Ea s-a născut din inițiativa PS Petru Gherghel, episcopul de Iași la acea vreme, astăzi emerit, și a părintelui Richard Büssing, parohul de atunci, astăzi emerit, al comunității Vechta din Germania, și este administrată de Surorile Oblate Asumpționiste. Carisma congregației, "A lucra la venirea împărăției lui Dumnezeu", o trăim lucrând la formarea lui Isus Cristos în inimile copiilor încredințați.

În prezent, în Casa de Copii "Sfânta Maria" din Barați se află 42 de copii, adolescenți și tineri, cu vârste cuprinse între 9 și 21 de ani, de religie catolică și ortodoxă, care provin din trei județe din Moldova. Copiii sunt crescuți într-un spirit de familie lărgită, iar educația pe care o primesc se bazează pe formarea umană, creștină și profesională. Ei frecventează cursurile școlii gimnaziale din Barați, iar cei mai mari urmează liceul sau școala profesională, după calificarea pe care doresc să și-o însușească în funcție de talanții proprii. Unii dintre ei continuă studiile universitare, în prezent fiind patru studenți. Copiii participă și la activități extrașcolare, fiind înscriși la cluburi artistice și sportive, ceea ce îi ajută să descopere și să dezvolte talanții primiți de la Domnul. Ei dezvoltă un spirit comunitar, desfășurând activități de grup, ajutorându-se reciproc și învățând un stil de viață care este ferit de egoism și orientat spre deschidere și colaborare cu celălalt.

Căutăm să-i conștientizăm că tot ceea ce suntem și primim este darul lui Dumnezeu, și de aceea relația cu el este esențială pentru viața lor, ei participând după cultul propriu la Sfânta Liturghie și sacramente.

Cea mai mare bogăție pe care putem să le-o oferim copiilor este creșterea lor în spirit de credință, descoperirea lui Dumnezeu care le este sprijin și mângâiere în orice moment.

În Casa de Copii "Sfânta Maria" din Barați lucrează atât personal laic, cât și surori. Pentru noi, cei care lucrăm cu beneficiarii, este important să-i înțelegem, să fim cu ei în ceea ce trăiesc, să-i ajutăm în vindecarea rănilor trecutului și în integrarea lor în prezentul vieții, să-i îndrumăm ca să dezvolte darurile puse de Dumnezeu în ei, pentru a deveni persoane autonome, responsabile, împlinite, fericite. Deși este o muncă exigentă, este totuși foarte frumoasă, mulțumirea noastră fiind rezultatele copiilor, reușita lor în viață.

De la deschiderea Casei de Copii "Sfânta Maria" din Barați au beneficiat de serviciile oferite aici un număr de 160 de copii, în afara celor prezenți acum. Mulți dintre ei și-au găsit drumul în viață, lucrează, au propriile familii și transmit mai departe valorile primite.

Cei care doresc să susțină acest proiect social-caritativ-educativ o pot face în contul deschis la Banca Transilvania, sucursala Bacău, RO91BTRLEURCRT0V02575301.

Modul nostru de a mulțumi este purtarea binefăcătorilor Casei de Copii "Sfânta Maria" din Barați în rugăciunea pe care o facem zilnic pentru ei.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat