Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Intentia de rugaciune pentru luna ianuarie -

Fraternitatea spirituală

de Amalia Adalmina Bolea

Intenția de rugăciune din această lună este o bună ocazie de a reflecta mai mult la modul nostru de a relaționa cu ceilalți, de a fi mai atenți la barierele pe care le avem față de cei care sunt diferiți de noi din punct de vedere religios, social sau financiar.

Dimensiunea fraternității cuprinde o componentă a sprijinului, a respectării libertății celuilalt, a iubirii necondiționate, dar și o componentă a iertării, trecând peste rănile și suferințele primite, întrucât relațiile interumane presupun și diferențe interindividuale de opinii, de valori, de obiceiuri, chiar și conflicte, distanțări.

Cu toții am experimentat, într-un fel sau altul, fraternitatea: în cadrul familiei de origine, în grupurile din cadrul Bisericii, în activitatea profesională sau în comunitatea socială. Poate am întâlnit sau chiar am și trăit situații în care membrii aceleiași familii nu și-au vorbit și nu s-au mai văzut ani de zile, având ca motive distanța, starea de sănătate, posibilitățile financiare insuficiente sau prea multele activități zilnice, care afectează disponibilitatea față de celălalt. Însă, dincolo de legătura "de sânge", este prezentă și o legătură spirituală dată de natura divină pe care Creatorul nostru a pus-o în noi, prin care suntem înrudiți cu toții și prin care fiecare dintre noi poartă chipul Tatălui prin care el ne unește.

Ne vom putea apropia de fratele nostru și ne vom putea bucura împreună de darul fraternității atunci când vom avea curajul să alegem iubirea în locul intereselor noastre și al egoismului nostru. În acest mod, alegerile noastre vor fi orientate către binele comun, către colaborarea fraternă, având disponibilitatea de a fi atenți la nevoile fratelui nostru, pentru ca acesta să trăiască demn, să se simtă înțeles, ascultat, să primească sprijin pentru depășirea dificultăților temporare și, mai ales, să se simtă iubit.

Ne unim în rugăciune cu Sfântul Părinte și cu frații din lumea întreagă pentru a avea inimile ghidate de iubire și pentru a ne îndrepta cu seninătate spre ceilalți, oricare ar fi orientările lor religioase, formându-ne o privire și un comportament care să treacă dincolo de caracteristicile care ne diferențiază.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat