Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Merg pentru a trăi cu ei speranța pe care o am în Cristos

de pr. Florin-Petru Sescu

Suntem în primele zile ale noului an calendaristic și pășim cu speranță în 2021. O dorință aproape firească și justificată se strecoară în cugetul nostru, aceea de a șterge amintirile anului pe care tocmai l-am traversat. Este o dorință cumva firească. Dar este bine? Este corect să ștergem totul?

Realistic vorbind, 2020 a fost un an greu din toate punctele de vedere: am fost izolați în case, a trebuit să păstrăm distanțarea socială, am fost uneori paralizați de frică, alteori am fost revoltați sau am trăit cu dubiile noastre. Activitatea misionară nu a scăpat nici ea de criză. Susținerea din ce în ce mai grea a misiunilor și a misionarilor, dificultatea de a-i aduce acasă pe seminariștii plecați în experiența misionară din Kenya și Coasta de Fildeș și mai ales sentimentul de neputință de a interveni și a-i ajuta pe misionari în caz de repatriere au fost provocări greu de digerat.

Cu toate acestea, aș vrea să cred că am învățat anumite lucruri în acest an: am învățat mai mult, deși știam lucrul acesta, că ziua de azi este un dar de la Dumnezeu și trebuie să o prețuim așa cum este; am început să înțelegem mai mult fragilitatea noastră și că viitorul nu depinde doar de puterile noastre; am învățat că trebuie să fim mai responsabili unii cu alții dacă dorim să ne fie mai bine; am învățat să prețuim mai mult munca misionară și disponibilitatea acestor oameni.

Primul articol al acestui an, așadar, vrea să fie o invitație la a păstra ceea ce am învățat și la a ne schimba în bine, pentru că este singurul lucru care depinde de noi. A fi mai atenți unii față de alții, a prețui mai mult munca pe care o împlinim unii în folosul altora, a ne pune toate forțele în a ne ajuta unii pe alții sunt lucruri pe care le putem face cu adevărat. Asemenea misionarului italian Giuseppe Arnoldi, să ne punem la dispoziția lui Dumnezeu și să ducem tuturor speranța pe care o avem în Cristos. Iată scrisoarea adresată prietenilor săi înainte de a pleca în misiune:

"Dragi prieteni, plec cu bucurie! Plec cu bucuria de a fi un necunoscut, având posibilitatea de a învăța mai mult. Plec pe propriile picioare, lăsând deoparte orice siguranță și căutând ceea ce este valoros. Plec pentru că am înțeles că nu pot aștepta să fiu răsplătit dacă-i ajut doar pe cei care sunt tari în credință. Trebuie să merg acolo unde este mai puțină «viață».

Merg pentru a-l duce pe Cristos! Am înțeles că acolo unde ajunge Cristos, ajunge «viața», iar el nu va permite nimănui să-și piardă speranța.

Ce voi face în misiune? Merg să mă identific cu suferința și durerea oamenilor, pentru că o luptă grea i-a îmbătrânit prea devreme. Merg pentru a trăi cu ei, pentru a trăi altfel credința mea și speranța pe care o am în Cristos; merg pentru a fi cu cei săraci, pentru a împărtăși cu ei riscurile și speranța acestui ceas al renașterii.

Rugați-vă pentru mine!"

Pășim în noul an cu mai multă încredere dacă, după ce am învățat atâtea, ne punem toată speranța în Cristos și îi vom ajuta și pe alții să și-o însușească. Să începem noul an sub semnul speranței!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat