Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Diaconatul ca experiență personală

a consemnat pr. Cristian Diac

Hirotonirea întru diaconat a celor 17 tineri pe 8 decembrie 2020, în catedrala din Iași, este un eveniment care marchează întreaga lor viață. Câțiva dintre ei au binevoit să-și exprime sentimentele și trăirile din ziua diaconatului.

• "Gânduri de recunoștință față de bunul Dumnezeu care m-a ales în ciuda nevredniciei mele și m-a făcut slujitor al său. Recunoștință pentru toți cei care s-au ocupat de formarea mea pe toate planurile, atât intelectual, cât și uman și spiritual. Această hirotonire trebuie să accentueze și mai mult faptul de a sluji, căci adevărata putere constă în slujire. Principalul model în această slujire trebuie să fie Cristos, care nu a pregetat în a-i sluji pe toți. Domnul să binecuvânteze această nouă slujire pe care am primit-o și să facă în așa fel încât ea să aducă roade îmbelșugate de haruri, atât pentru noi, cât și pentru poporul în mijlocul căruia vom sluji" (Gabriel Pal).

• "«Nu voi m-ați ales pe mine, ci eu v-am ales pe voi» (In 15,16). Răspunzând la inițiativa sa, îi sunt recunoscător lui Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria pentru această zi specială în care am primit slujirea diaconatului. Un gând de recunoștință îndrept către familia mea, către părinții formatori și către toți cei care m-au sprijinit prin rugăciunile lor. «Vreau» cu toată ființa mea să fiu ceea ce Domnul mă cheamă să fiu: un instrument docil în mâinile sale. Urmând exemplul mamei noastre Maria, care s-a abandonat voinței divine spunând «da», o rog să mă ajute ca, prin fidelitate în slujirea lui Dumnezeu și a oamenilor, să aduc cinste și preamărire Preasfintei Treimi" (Toma Dămătărc).

• "Ziua aceasta reprezintă pentru mine unul dintre momentele cele mai importante din viața mea. Pot spune că de mic copil am perceput această alegere din partea lui Dumnezeu ca o chemare, ca un drum ce se deschidea înaintea mea și care cerea din partea mea o încredere totală. Hirotonirea ca diacon înseamnă pentru mine darul gratuit al lui Dumnezeu pe care l-am simțit în inima mea. În schimbul acestui mare dar am răspuns și eu cu un dar mult mai mic, oferindu-mă lui Isus Cristos din toată inima. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a avut răbdare cu mine și îi cer harul de a trăi slujirea pe care mi-a încredințat-o cu bucurie, seninătate și cu toată disponibilitatea" (Paul-Gabriel Onode).

• "Sunt convins că Dumnezeu ne iubește și are un plan cu fiecare persoană. Ne cheamă în mod personal să-l întâlnim prin tot ceea ce facem. De mic copil am simțit că Dumnezeu mă cheamă să-i fac simțită în lume prezența. Mărturisesc că nu meritul meu, ci milostivirea sa m-a chemat astăzi la altar să rostesc da-ul meu, cu toată iubirea și dăruirea. Mă însoțește o mare bucurie care mi-a cuprins inima. Nu-mi doresc altceva decât pe Duhul său și lucrarea sa sfântă. Cu acest prilej, un gând de mulțumire și de prețuire se îndreaptă spre toți cei care mă însoțesc pe acest drum și îmi sunt alături cu sprijinul, rugăciunea și gândul lor bun. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria" (Marian Păuleț).

• "De mai mult timp am conștientizat că sunt chemat de Dumnezeu, că el mi-a încredințat o misiune, cum, de altfel, a primit fiecare creștin. Însă astăzi această percepție a fost total diferită și cu totul deosebită. M-am simțit interpelat personal de Dumnezeu, i-am simțit privirea îndreptată către mine și l-am auzit șoptindu-mi cuvinte asemănătoare cu ceea ce a spus și Preasfințitul Iosif Păuleț la predică: «Vreau să fii scrisoarea mea de iubire pentru oameni»" (Iosif-Adrian Fechet).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat