Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

Speranță pentru cei nevoiași

de Petronela Maftei

Crăciunul este sărbătoarea care aduce bucurie nemărginită în sufletele oamenilor de pretutindeni, de la cei mici la cei mari. Pentru beneficiarii noștri, dar și pentru alte persoane aflate în nevoie, luna decembrie a însemnat magie, zâmbete, mulțumire, vise împlinite. Cu ajutorul oamenilor de bine am adus în casele lor lumina carității și bucuria Nașterii Domnului.

Pe toată perioada lunii decembrie, echipa Caritas, cu entuziasm și dedicare, s-a îngrijit de cei în suferință prin diferitele acțiuni organizate.

A fost o lună plină de activități și de culoare pentru copiii beneficiari ai centrelor "Don Bosco" (din Iași și Buruienești, jud. Neamț), lună în care dorințele au devenit realitate. Știm cu toții că trecem printr-o perioadă diferită, însă tradițiile și valorile noastre au rămas aceleași. În acest an, beneficiarii Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco" din Iași au avut prilejul de a fi integrați în acțiunea ,,Citește în ghetuțele lui Moș Neculai", organizată de Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială. Reprezentanții acestei asociații au fost și spiridușii Moșului, oferindu-le copiilor daruri. Prin intermediul acțiunii "Adoptă scrisoarea de Crăciun", cei 50 de beneficiari ai programului au primit de la oamenii cu suflet mare cadourile mult visate.

Centrul de Resurse pentru Familii, prin campania "Să împodobim Crăciunul!", a lansat un îndemn către credincioși de a fi alături de copiii, părinții și bunicii preocupați și îngândurați din cauza lipsurilor materiale. Cu ajutorul donațiilor primite, această campanie a venit în sprijinul a 35 de familii aflate în dificultate cărora li s-au oferit alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, dar și cadouri pentru cei mici, făcute în colaborare cu Fundația Junior Chamber International.

A face fapte bune înseamnă a-ți dărui ție și a dărui celorlalți. Acesta este și gândul cu care au pornit spre fapte caritative fetele din cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif". Astfel, în cea de-a doua duminică din Advent, beneficiarele centrului au mers în comuna Stolniceni-Prăjescu de lângă Pașcani pentru a împărți daruri familiilor greu încercate și, în mod special, copiilor cu ocazia Nașterii Domnului și a mult așteptatului Moș Crăciun. Fetele au avut prilejul de a imprima pe chipurile unor copilași zâmbete și bucurie.

Din dorința de a fi semne vizibile ale iubirii lui Dumnezeu pentru toți aceia care sunt bolnavi, vârstnici și trăiesc singurătatea, echipele Centrelor de Îngrijire la Domiciliu din Iași, Roman, Suceava, Huși, Pârgărești, Faraoani, Oțeleni, Iugani, Săbăoani și Tansa au mers în casele acestora pentru a-i bucura și pentru a le fi aproape, oferindu-le pachete cu alimente, urări de bine și gânduri sincere. Ne bucurăm că am reușit să aducem un strop de fericire pe chipurile a peste 1.000 de bătrâni, care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor.

Reprezentanții a două organizații germane de caritate ni s-au alăturat pentru a zecea oară cu scopul nobil de a oferi copiilor aflați în dificultate cadouri cu prilejul sărbătorilor de Crăciun. Cele 5.000 de cadouri au fost împărțite în peste 30 de localități din județele: Iași, Vaslui, Neamț, Suceava, Bacău.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași aduce mulțumiri deosebite tuturor spiridușilor (de aproape sau de mai departe) care au făcut posibilă această magică poveste și îi asigură că faptele bune le sunt răsplătite prin deplină prețuire și recunoștință.

Astfel, am reușit să scriem o poveste fascinantă a lunii decembrie, o lună în care toți am simțit magia sărbătorilor de Crăciun.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat