Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri • Stiri • Stiri -

Știri externe

Accesibil tuturor
Un potențial vaccin împotriva coronavirusului trebuie să fie accesibil tuturor, a spus Papa Francisc în cadrul audienței generale de miercuri, 19 august. "Ar fi trist dacă în vaccinul pentru Covid-19 s-ar da prioritate celor mai bogați! Ar fi trist dacă acest vaccin ar deveni proprietate a unei națiuni sau a alteia și să nu fie universal și pentru toți." Pontiful a făcut apel la un răspuns dublu la pandemie. "Pe de o parte, este indispensabil să se găsească tratamentul pentru un virus mic, dar teribil, care îngenunchează întreaga lume. Pe de altă parte, trebuie să vindecăm un mare virus, cel al nedreptății sociale, al inegalității de oportunități, al marginalizării și al lipsei de protecție a celor mai slabi".

Din biserică, moschee
La o lună după ce fosta Catedrală "Hagia Sophia" a fost transformată din muzeu în moschee, o altă biserică-muzeu din Istanbul, renumită pentru extraordinarele mozaicuri bizantine, va suferi aceeași transformare. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut în ziua de 21 august ca Biserica Chora, veche de 700 de ani, în prezent Muzeul Kariye, să fie transformată într-o moschee pe deplin funcțională. Biserica ortodoxă greacă "Sfântul Mântuitor" din Chora este din secolul al IV-lea, făcând parte inițial dintr-o mănăstire din Constantinopolul bizantin. Forma actuală a bisericii datează de la începutul secolului al XIV-lea. Este foarte apreciată pentru mozaicurile și frescele minunate. Alte muzee bisericești din Turcia, inclusiv Hagia Sophia din orașele Iznik și Trabzon, au fost, de asemenea, convertite în moschei în ultimii ani.

Pallium
ÎPS Aurel Percă a primit sâmbătă, 8 august, de la Papa Francisc, prin intermediul nunțiului apostolic Miguel Maury Buendía, pallium-ul - însemnul de mitropolit al Bisericii Romano-Catolice din România. Ceremonia a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii solemne celebrate în Catedrala "Sfântului Iosif" din București, în prezența episcopilor diecezelor sufragane, printre care și PS Iosif Păuleț, a altor episcopi și preoți invitați, a poporului credincios, a reprezentanților autorităților civile și ai altor Biserici și culte religioase din România. Pallium-ul a fost binecuvântat de Papa Francisc în ziua de 29 iunie și amintește - așa cum a explicat suveranul pontif - "unitatea dintre oi și păstor, care, asemenea lui Isus, pune oița pe umerii săi pentru a nu se mai despărți niciodată de ea".



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat