Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Întâlnirea cu Maica Domnului de la Cacica

Sanctuarele mariane sunt locuri unde prezența Mariei este mai intens simțită. De la Cacica oamenii revin încărcați sufletește. Impresiile împărtășite pot fi și pentru noi un imbold în trăirea credinței.

* "Cu mare emoție, dar cu multă speranță am așteptat ziua plecării la Cacica, pentru a mă întâlni cu Maica Domnului nostru Isus Cristos și Măicuța noastră. Sunt sentimente care nu se pot exprima în cuvinte și care din an în an sunt din ce în ce mai profunde. Sunt 20 de ani de când pășesc în acest loc unde cerul se unește cu pământul și unde Maica Domnului ne conduce cu puterea ei ocrotitoare la Fiul ei iubit. Deși în acest an condițiile de a fi prezenți la sărbătoare au fost mai dificile, prezența Maicii Domnului în rugăciunile noastre s-a simțit mai puternic decât în alți ani de pelerinaj" (Dorel Perlanovschi, Iași).

* "Chiar dacă anul acesta a fost atipic din cauza contextului în care ne aflăm, nu am ezitat nicio clipă în a participa ca voluntar, pentru că știam că se va acorda mare atenție la igienă, purtarea măștii și respectarea pe cât posibil a distanțării fizice. Și chiar dacă nu au fost la fel de mulți pelerini ca în ceilalți ani, tot au fost peste așteptări, iar specificul pelerinajului de anul acesta a fost că, fără zarva creată de târgul organizat de zilele comunității, am putut să ne interiorizăm mai bine, simțind mai profund puterea rugăciunii. Recomand tuturor să participe la acest pelerinaj, pentru că este o adevărată oază de spiritualitate. E un bun prilej de a ne rupe de agitația cotidiană, de a ne trage suflul, de a ne liniști și de a ne apropia de Dumnezeu, încărcându-ne bateriile cu energie și pace interioară" (Andrei Ailenei, Pașcani).

* "În urmă cu câteva luni, participarea la sărbătoarea hramului de la Cacica părea aproape imposibilă, dar miracolele fac parte din viața noastră. Cu ajutorul bunului Dumnezeu am reușit «să mergem împreună» la Sfânta Fecioară Maria, care ne-a așteptat pe toți cu dragostea ei de mamă. Cele două zile pline de har petrecute la sanctuarul marian au adus multă liniște și speranță în sufletele oamenilor, dar și în sufletul meu. Deși a fost o sărbătoare cu multe restricții, am avut bucuria să cânt în corul bucovinean la toate celebrările. Cântecele noastre, pregătite cu multă grijă, au devenit adevărate rugăciuni, care au înălțat atât inimile celor prezenți, cât și ale celor nevoiți să rămână acasă. Numărul mare de credincioși care au participat la celebrări arată că Maria ne vrea mereu alături de fiul ei, Isus" (Antonia Hermine Gherghelaș, Suceava).

* "A fost primul meu an ca voluntar și sunt sigură că nu va fi ultimul! Părintele Felix Roca ne-a rugat să definim într-un cuvânt cum au fost aceste zile. Am văzut mai multe cuvinte, precum: iubire, dedicare, familie, pace, caritate, apostolat, entuziasm etc. Pentru mine au fost toate acele cuvinte la un loc plus multe altele! Faptul că am cunoscut multe persoane minunate și că m-am simțit mai aproape de Dumnezeu au fost părțile mele preferate. Din această experiență am ieșit cu lucruri învățate, cu noi prietenii, cu amintiri și experiențe care îmi vor rămâne întipărite în minte toată viața! Recomand oricărui tânăr să se aventureze în această experiență și îi recomand să-și ia cu el măcar două pături și o pernă! La sfârșit, vreau să mai spun că am mers la Cacica pentru a-i sluji lui Dumnezeu, pentru a ajuta și pentru a trăi multe momente frumoase, dar în primul rând am venit pentru sufletul nostru!" (Sara Budău Roșu, Valea Seacă)

Pagină realizată de pr. Cristian Diac



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat