Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

Departamentul de Voluntariat din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași

Voluntariatul reprezintă un prim pas în schimbarea pe care vrei să o vezi în societate. De aceea, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași a înființat Departamentul de Voluntariat, ce își propune să dezvolte conceptul de ajutor umanitar, prin implicare concretă în viața și nevoile semenilor noștri.

Prin intermediul acestui departament, se urmărește totodată să se realizeze un model de bună practică în domeniul voluntariatului, pentru ca, prin recunoașterea valorii existenței umane, societatea să crească și să rodească binele.

Actele de voluntariat derivă din înțelegerea conștientă a cuvântului "sprijin". Libertatea de a te face util și de a simți plăcerea unui sincer "mulțumesc" se transformă într-un imbold esențial de a lua parte la acțiuni de voluntariat.

Ce fac voluntarii în cadrul programelor Caritas?

Activități efectuate de voluntarii Centrului de Resurse pentru Familii: lucru la dosarele beneficiarilor, realizarea de anchete sociale, distribuirea pachetelor pentru beneficiari, realizarea de obiecte hand-made.

Activități efectuate de către voluntarii Centrului de Plasament "Sfântul Iosif": ajutor la efectuarea temelor, implicarea în activități social-recreative, participarea la atelierele de lucru, realizarea de obiecte hand-made.

Activități efectuate de voluntarii Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco": ajutor pentru copii la efectuarea temelor, organizarea activităților educative și recreative, participarea la taberele de vară.

Activități efectuate de voluntarii programului Intervenții în situații de urgență și calamități naturale: ajutor la împachetarea și distribuirea pachetelor cu alimente, participarea la acțiunile de ajutorare a sinistraților, acordare de consiliere inițială sau consiliere de grup.

Activități efectuate de voluntarii Centrului de Îngrijire la Domiciliu: petrecerea timpului liber împreună cu vârstnicii, oferirea ajutorului în gospodărie, în casă, la cumpărături, în activitățile zilnice, participarea la organizarea unor evenimente dedicate acestora, vizitarea beneficiarilor, realizarea anchetelor sociale, distribuirea pachetelor.

Voluntarii din cadrul asociației se implică, de asemenea, în acțiunile de responsabilizare socială prin: promovarea și implicarea în organizarea acțiunilor, informarea comunității, sprijin în vederea mediatizării: lipire de afișe, împărțire de fluturași.

În fiecare an, în luna decembrie, marcăm Ziua Internațională a Voluntarilor prin organizarea Galei Voluntarilor, un prilej de a celebra și premia munca în folosul celorlalți.

Voluntariatul nu înseamnă doar promovarea coeziunii sociale, a solidarității și a participării active, ci mai mult de atât: reprezintă un pas important către dezvoltarea personală și profesională, o investiție atât în comunitate, cât și în propria persoană.

Dorim să mulțumim tuturor voluntarilor care au depus eforturi mari pentru ca persoanele asistate să simtă iubirea aproapelui. Cu ajutorul dumneavoastră, putem fi alături de ei și pe viitor, oferindu-le speranță pentru un trai mai bun, căldură în suflete, voie bună și mai multe momente de bucurie.

Cum pot să devin voluntar?

Convingerea noastră este că fiecare dintre noi avem abilități și talente de împărtășit. Pentru a vă alătura echipei noastre de voluntari, vă rugăm să contactați departamentul de voluntariat la una dintre următoarele adrese de e-mail: contact@caritas-iasi.ro, voluntar@caritas-iasi.ro.

Petronela Maftei, responsabil comunicare



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat