Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Rugaciune -

Rugăciunea Papei Francisc la Fecioara Maria pentru oprirea pandemiei

Sub ocrotirea ta alergăm, Sfântă Născătoare de Dumnezeu.

În această situație dramatică, încărcată de suferințe și de neliniști care se cuibăresc în lumea întreagă, ne îndreptăm spre tine, Născătoare de Dumnezeu și Mama noastră, și alergăm sub ocrotirea ta.

O, Fecioară Marie, îndreaptă spre noi ochii tăi cei milostivi în această pandemie de coronavirus și întărește-i pe cei care sunt dezorientați și plâng pentru cei dragi ai lor răposați, înmormântați uneori într-un mod care rănește sufletul! Sprijină-i pe cei care sunt neliniștiți pentru persoanele bolnave care, pentru a împiedica infectarea, nu pot să fie aproape! Revarsă încredere în cel care este în neliniște pentru viitorul nesigur și pentru consecințele asupra economiei și a locului de muncă!

Mamă a lui Dumnezeu și Mama noastră, imploră pentru noi de la Dumnezeu, Tată al milostivirii, ca această încercare dură să se termine și să revină un orizont de speranță și de pace! Ca la Cana, intervino la Fiul tău divin, cerându-i să întărească familiile bolnavilor și ale victimelor și să le deschidă inima lor la încredere.

Ocrotește-i pe medici, pe infirmieri, personalul sanitar, pe voluntarii care în această perioadă de urgență sunt în linia întâi și își pun viața în pericol pentru a salva alte vieți! Însoțește truda lor eroică și dăruiește-le forță, bunătate și sănătate!

Fii alături de cei care noapte și zi îi asistă pe bolnavi și de preoții care, cu grijă pastorală și angajare evanghelică, încearcă să-i ajute și să-i susțină pe toți!

Sfântă Fecioară, luminează mințile bărbaților și femeilor de știință, pentru ca să găsească soluții potrivite pentru a învinge acest virus!

Asistă pe responsabilii națiunilor, pentru ca să acționeze cu înțelepciune, grijă și generozitate, ajutând pe cei care duc lipsă de cele necesare vieții, planificând soluții sociale și economice cu clarviziune și cu spirit de solidaritate!

Marie Preasfântă, atinge conștiințele pentru ca sumele uriașe folosite pentru a mări și a perfecționa armamentele să fie, în schimb, destinate studiilor adecvate pentru a preveni asemenea catastrofe pe viitor!

Mamă preaiubită, fă să crească în lume sentimentul de apartenență la o singură și mare familie, conștienți de legătura care ne unește pe toți, pentru ca în spirit fratern și solidar să venim în ajutorul semenilor aflați în sărăcie și mizerie! Încurajează fermitatea în credință, perseverența în slujire și statornicia în rugăciune!

O, Marie, Mângâietoarea mâhniților, îmbrățișează-i pe toți fiii tăi suferinzi și dobândește ca Dumnezeu să intervină cu mâna sa atotputernică pentru a ne elibera de această epidemie teribilă, atfel încât viața să-și poată relua în seninătate cursul ei normal!

Ne încredințăm ție, care strălucești pe drumul nostru ca semn de mântuire și de speranță, o, milostivă, o, blândă, o, dulce Fecioară Marie. Amin.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat