Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri • Stiri • Stiri -

Au trecut la Domnul

* Fondatorul și președintele onorific al Asociației "Chiese dell'Est - onlus" din San Paolo (Brescia, IT), Mons. Antonio Rossi, a trecut la Domnul luni, 6 iulie. S-a născut la 26 noiembrie 1924 la Gerolanuova și a fost hirotonit preot în anul 1948. Pr. Antonio a fost un mare prieten al României și, în cei peste 26 de ani de la înființarea asociației (în anul 1994), a sprijinit nenumărate proiecte importante, atât în Dieceza de Iași, cât și în eparhii și dieceze din țară, dar și din Ungaria și Ucraina. În Dieceza de Iași, primul proiect - care continuă - constă în susținerea economică a seminariștilor de la Seminarul "Sfântul Iosif" din Iași pe toată perioada anilor de studiu teologic. Asociația a fost unul dintre sponsorii principali pentru: renovarea și construirea unei aripi noi a Spitalului Catolic de la Barticești, inaugurată în anul 2011; Centrul de Spiritualitate Catolic de la Bârnova; Casa de Bătrâni și Bolnavi "Sfântul Ioan Paul al II-lea" de la Butea; Centrul de Recuperare "Sfântul Iosif" din Șerbănești (BC); Căminul de Bătrâni "Sfântul Iosif" din Iași; Asociația Casa de Copii "Sfânta Maria" din Barați; Centrul de Plasament "Sfântul Iosif" din Iași; Centrele de zi "Sfântul Alois Scrosoppi" de la Iași și Cireșoaia și Grădinița de la Iugani, aflată sub tutela Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". Majoritatea acestor proiecte primesc și în prezent sprijin financiar.

* Emanuele Ferrario, președintele Familiei Mondiale a Radio Maria, a trecut la Domnul luni, 8 iulie, la Varese, în Italia, la vârsta de 90 de ani. Radio Maria Italia a fost fondat în anul 1982, la Erba, ca radio parohial. După ce Ferrario a ajuns la conducere în anul 1987, în trei ani a reușit să emită în toată Italia. Din anii 1990 a început răspândirea la nivel mondial. În anul 1998 a fost fondată Asociația "World Family of Radio Maria", care se ocupă cu promovarea, protejarea și dezvoltarea Proiectului Radio Maria în lume, care emite prin 77 de stații radio în peste 65 de limbi.

* Duminică, 12 iulie, a trecut la Domnul sr. Maria Solomon, membră a Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". S-a născut la 17 martie 1940, la Luizi-Călugăra (BC). A profesat primele voturi la 25 martie 1990, în Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, iar voturile perpetue (profesiunea solemnă) la 7 octombrie 1996, în biserica din Cacica. A activat la Episcopia Romano-Catolică din Iași timp de 11 ani, apoi a fost transferată la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași, unde a slujit timp de 23 de ani, apoi ultimii ani de viață i-a petrecut la Casa "Sfântul Nicolae" din Iugani (IS). Liturghia de înmormântare a fost prezidată de PS Petru Gherghel marți, 14 iulie, la Luizi-Călugăra.

* Marți, 14 iulie, a trecut la Domnul sr. Olina Gherghel, membră a Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". S-a născut la 29 martie 1942, la Bârgăuani (NT). A făcut primele voturi la 26 aprilie 1992, iar voturile perpetue la 31 mai 2001. A slujit la Florești și la Botoșani, iar ultimii ani i-a petrecut la Casa "Sfântul Nicolae" din Iugani, jud. Iași. Liturghia de înmormântare a fost celebrată joi, 16 iulie, la Bârgăuani.

Să se odihnească în pace!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat