Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri • Stiri • Stiri -

Știri externe

Trei noi invocații
"Mater Misericordiae", "Mater Spei" și "Solacium migrantium", adică "Maica Milostivirii", "Maica Speranței" și "Ajutorul migranților" sunt cele trei noi invocații care se vor adăuga în Litania lauretană din voința Papei Francisc, din 20 iunie. Prima invocație va fi situată după "Mater Ecclesiae" (Maica Bisericii), a doua după "Mater divinae gratiae" (Maica harului dumnezeiesc), a treia după "Refugium peccatorum" (Scăparea păcătoșilor). Litania lauretană este un șir de invocații vechi de secole către Preacurata Fecioară Maria, ce încheie, în mod tradițional, recitarea rugăciunii Rozariului.

Hagia Sophia - moschee
A redevenit moschee Bazilica "Sfânta Sofia" din Istanbul, capitala Turciei. Lăcașul a fost la origine o biserică zidită din ordinul împăratului Iustinian (527-565) și a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în anul 1453, când a fost transformată în moschee. În anul 1935, catedrala a fost transformată în muzeu de președintele turc de atunci, Mustafa Kemal Atatürk, care a dorit "să o ofere umanității". Hagia Sophia a fost inclusă pe lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO în anul 1985. Actualul președinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat vineri, 10 iulie, deschiderea fostei Bazilici "Sfânta Sofia" din Istanbul pentru rugăciuni musulmane, după ce un tribunal i-a anulat acesteia statutul de muzeu. Decizia a fost întâmpinată cu profundă mâhnire de Papa Francisc, de reprezentanții Bisericilor din Europa, dar și de lideri politici europeni și nu numai. Ziua de 24 iulie, când au fost programate primele rugăciuni musulmane în această bazilică, a fost declarată "zi de doliu" de Conferința Episcopilor Catolici din SUA (USCCB) și Arhiepiscopia Ortodoxă Grecească din America.

Tabără la Vatican
Peste 100 de copii, ai căror părinți sunt angajați ai Vaticanului, au participat la tabăra "Vara copiilor în Vatican", cu tema "Fericire și Fericiri", organizată în perioada 6-31 iulie în Grădinile Vaticanului, la heliportul Vaticanului și în Aula "Paul al VI-lea". Luni, 20 iulie, copiii au fost salutați de Papa Francisc, care i-a încurajat să-și facă noi prieteni: "Oamenii care știu să se distreze doar de unii singuri sunt egoiști. Trebuie să fiți împreună cu prietenii pentru a vă distra bine". Programul taberei a inclus rugăciune, ateliere, înot, tenis de câmp, tenis de masă, fotbal de sală și baschet. Activitățile au avut loc cu măsuri de siguranță pentru a preveni răspândirea coronavirusului.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat