Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Cred, Doamne, și mă rog să cred!

Activitatea misionară s-a sprijinit întotdeauna pe ajutorul oferit de oameni, atât din punct de vedere material, cât mai ales din punct de vedere spiritual.

Știm foarte bine că aproape toate proiectele realizate în misiunile noastre se datorează susținerii materiale primite din partea comunităților Diecezei de Iași, a binefăcătorilor din România sau a celor plecați în străinătate, iar lucrul acesta nu poate decât să ne bucure și să ne încurajeze.

Astăzi, când pentru oameni este tot mai greu din punct de vedere fizic să călătorească, nu numai de pe un continent pe altul, ci și dintr-o țară în alta; astăzi, când nu ne mai putem susține atât de mult fizic, ceea ce ar trebui să ne unească, să ne apropie și să ne susțină este rugăciunea. Iar motive pentru a ne ruga mai mult găsim la orice pas: încercări, probleme, boli, sărăcie, răutate, dezinteres, lipsa unui orizont, incapacitatea de planificare a lucrurilor etc. Legat de misiuni, luna trecută a apărut un articol pe site-ul Radio Vatican, care invita la rugăciune pentru pacea în Kenya. Părintele Claudiu Iștoc, misionar în Kenya, ne-a comunicat că misiunea noastră este în afara oricărui pericol, dar atmosfera generală la Marsabit, localitate situată la 90 de km depărtare de misiune, este destul de tensionată.

Sărăcia, conflictele dintre triburi, interesul grupărilor armate sfâșie nu numai săracul continent african, ci și multe state din Asia, despre care nimeni nu mai vorbește. Toate sunt motive pentru a ne ruga. Pentru noi, cei din România sau din Europa, motivul cel mai important pentru care trebuie să ne rugăm este acela de a avea din nou posibilitatea de a ne vedea părinții, frații, prietenii, cunoscuții din străinătate, de a-i putea îmbrățișa și încuraja, fără să ne fie teamă că ne putem face rău unii altora. Trebuie să ne rugăm mai mult pentru ca tot răul să treacă.

Gândindu-mă la modul în care ar trebui să ne rugăm astăzi, mi-am amintit de episodul din Evanghelia după Sfântul Marcu (9,14-29) în care un tată își aduce copilul stăpânit de Cel Rău în fața lui Isus. Acest fragment prezintă durerea și zbuciumul din inima unui tată. Asemenea oricărui părinte, tată sau mamă, și acesta era măcinat de grija față de copilul său. În mare strâmtorare fiind, alergând, zbătându-se și căutând ani de zile ajutorul, ajunge înaintea lui Isus cu credința șubrezită. Imaginea tatălui este cu atât mai frumoasă, cu cât ne dăm seama că nu a renunțat niciodată la a-și consuma timpul și efortul pentru salvarea copilului. El găsește resurse să meargă în fața lui Isus și să spună: "Îndură-te de noi și ajută-ne!" Și, când simte că îi lipsește ceva, nu ezită să spună: "Vino în ajutorul necredinței mele!" Cel Rău caută pieirea omului: pe copil "l-a aruncat chiar și-n foc și apă ca să-l facă să piară". Sau caută să-l ducă la descurajare. Există însă mereu câte un "tată" care se zbate din răsputeri să-l țină în viață pe "copilul său", care poate fi orice om din lumea aceasta, până-l întâlnește pe Isus.

Uneori, viața ne invită să dăm piept cu încercările, dar, asemenea tatălui din evanghelie, nu trebuie să renunțăm să ne rugăm pentru binele copiilor noștri, pentru binele societății, și să spunem: "Cred, Doamne, și mă rog să cred!"

Pr. Florin-Petru Sescu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat