Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

De mână cu Dumnezeu (VIII)

Ești doar un om!
Nu te mai lua la trântă cu diavolul, ci ține-te de mână cu Dumnezeu!

Oare ce ecou au cuvintele "nu vă temeți!" în inima oamenilor care trăiesc astăzi în mijlocul persecuțiilor, al pandemiei, al calamităților? Cum să te apropii de un om care vede războiul în stradă, în fața casei (nu la televizor, ca noi!) și să-i spui: "Nu te teme!"? Cum să te apropii astăzi și să spui unei mame care își vede copilul murind: "Nu te teme!"? Cum să le spui celor cu inima sfâșiată de durere: "Nu te teme!"? Cum să faci să fii credibil atunci când proclami evanghelia în fața unor oameni care trăiesc doar printre bolnavi, morți, șomeri, războaie, calamități naturale? Trebuie să fii Dumnezeu ca să rostești aceste cuvinte sau ajunge să fii om? Există vreun om care are dreptul să rostească aceste cuvinte?

Da, există astfel de oameni: sunt cei care au un alt fundament, alte principii, altă speranță decât noi, cei care suntem cuprinși atât de ușor de frică. Sunt cei care cred împreună cu Apostolul Paul că "speranța nu dezamăgește" (Rom 5,5). Ei trăiesc ținându-se de mână cu Domnul, pentru că știu că Dumnezeu nu are temerile noastre: Dumnezeu este mai presus de orice frică! Așa cum un copil strânge mâna tatălui, în care vede un supererou, la fel și noi trebuie să ne ținem strâns de mâna Tatălui, care este atotputernic, și să nu ne temem. Este mai mult curaj și înțelepciune în a sta alături de Dumnezeu decât în a lupta singur cu diavolul!

"Nu mă tem", poate spune orice om care stă cu Dumnezeu. "Nu vă temeți", putem spune celor din jur. "Nu te teme!" sunt cuvinte rostite de Dumnezeu, de îngeri, de oameni. Sunt cuvinte adresate bărbaților și femeilor, celor tineri și celor bătrâni, celor sănătoși și celor bolnavi, tuturor. Evanghelia ne încurajează ca să înțelegem eterna valabilitate a cuvintelor rostite de Cristos: "Nu vă temeți!" În ochii Domnului suntem prețioși, cei mai prețioși (Mt 10,31)!

Să prindem curaj și să lăsăm să se strecoare în inimă cuvintele Domnului! Să nu ne temem! Nu suntem singuri. Să ne liniștim inima: "Să nu vă fie teamă și să nu vă tulburați; adorați-l pe Cristos în inimile voastre. Fiți gata oricând să dați răspuns despre speranța voastră" (1Pt 3,14-15).

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat