Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Mesajul episcopului -

La un an de păstorire

Ziua de 6 august 2019 rămâne pentru mine o zi de referință, zi în care, fără niciun merit din partea mea, ci numai din dărnicia lui Dumnezeu, am primit hirotonirea episcopală în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Am acceptat această grea slujire în Biserica noastră locală ca să împlinesc voința lui Dumnezeu, hotărât să fiu un instrument util în mâinile sale. Zilnic mă rog ca el să lucreze prin mine pentru binele și înflorirea Diecezei de Iași, dar și să-mi dea înțelepciunea necesară pentru a fi de folos poporului creștin în fruntea căruia m-a pus. În aceeași direcție îndrept toate rugăciunile pe care le cer preoților și credincioșilor noștri. Vreau să fac bine în numele Aceluia care m-a chemat, m-a ales și m-a trimis să slujesc.

Îmi aduc aminte de părintele Anton Dancă, de fericită amintire, care povestea că, pe când era paroh de Mărgineni (Bacău), a venit într-o zi un credincios bun din parohia sa, tată a patru copii, l-a oprit și i-a zis aceste cuvinte: "Părinte paroh, ce rău îmi pare că nu m-am făcut preot!" L-a întrebat: "De ce îți pare rău?" Și a primit următorul răspuns admirabil: "Una este să faci bine la șase persoane, câte sunt în casa mea, și alta este să faci bine la sute și mii dintr-o parohie!"

Făcând aplicație la slujirea mea episcopală, parafrazez spusele acelui credincios: "Una este să faci bine la sute și mii de persoane, câte sunt într-o parohie, și alta este să faci bine la zeci și sute de mii dintr-o dieceză".

Așa că am acceptat această slujire cu singurul gând ca să fac bine, cât mai mult bine credincioșilor, în numele lui Dumnezeu. Pentru aceasta mă rog zilnic și tot pentru aceasta îi rog pe toți să mă susțină mereu, mai ales prin rugăciune.

Mulțumesc Domnului pentru darul primit, mulțumesc PS Petru Gherghel, desemnat să fie consacratorul meu principal; mulțumesc și celorlalți doi episcopi co-consacratori, ÎPS Ioan Robu, atunci arhiepiscop mitropolit de București, și ÎPS Aurel Percă, atunci episcop auxiliar de Iași, acum arhiepiscop mitropolit de București; mulțumesc nunțiului apostolic în România și Republica Moldova, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, care a arătat credincioșilor și a citit actul de numire a mea ca episcop al Diecezei de Iași din partea Sfântului Părinte Papa Francisc; mulțumesc tuturor participanților la slujba hirotonirii mele, clerici și laici, și îi asigur de rugăciunile mele.

Luna august este și luna în care poporul nostru creștin o cinstește cu mare fast pe Sfânta Fecioară Maria, ridicată cu trupul și sufletul la cer și încoronată în cer ca regină. O rog pe Mama noastră cerească să ne ia pe toți sub mantia ei regească și să ne mijlocească de la Dumnezeu belșug de haruri, pentru a putea sluji cu iubire și a face cât mai mult bine în numele Fiului ei, Isus. Nu-i uit nici pe Sfântul Iosif, patronul meu ceresc și patronul secundar al Diecezei noastre de Iași, pe Fericitul martir Anton Durcovici și pe toți îngerii, sfinții și fericiții din ceruri. Binecuvântarea lui Dumnezeu și ocrotirea sfinților să fie mereu asupra noastră!

+ Iosif Păuleț, episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat