Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Anul Sfintei Liturghii - 2019-2020 -

Încredințarea familiei Domnului

Intenția de rugăciune pentru luna iulie

În ziua căsătoriei lor, tinerii, așezați în fața altarului, privesc cu bucurie la viața nouă de familie care li se deschide în față.

Ei au venit înaintea Domnului nu de gura părinților sau pentru că așa li s-a spus că e bine, ci din convingere și din îndemnul inimii de a trăi o viață întreagă alături de o singură persoană, având drept scop să o facă pe aceasta fericită. Însă ziua este atât de plină de agitație, oaspeți, cadouri, urări, atât de multe elemente pe care mirii le primesc cu zâmbetul pe buze și cu iubire în suflet!

Ceea ce nu poate prevedea un cuplu în ziua desăvârșirii sale este faptul că fericirea pe care o simte în această zi atât de specială, pentru care au existat multe pregătiri, nu este un dar gratuit, de la sine înțeles, ci rodul unei continue munci în echipă. Fiecare dintre cei doi trebuie să dea dovadă de implicare și grijă constantă, punând astfel zilnic cărămidă peste cărămidă pentru desăvârșirea vieții de familie. Dincolo de efortul lor există mult neprevăzut, încercări, boli, necazuri, care pot constitui motiv de poticnire. De aceea, e bine ca familia să nu fie singură; să nu se confrunte cu astfel de probleme fără sprijin din exterior. Soții se au în primul rând pe ei, unul pe celălalt; dacă nu este suficient pentru a depăși încercările, îi au pe nași, pe cei apropiați sau pe membrii familiei, însă în primul rând îl au pe Dumnezeu. El este ajutorul de care cei căsătoriți nu trebuie să uite, unicul care unește, alină, dă viață.

Ne rugăm în această lună pentru cei care încep o nouă viață împreună, pentru ca Duhul Domnului să le alimenteze iubirea și să îi însoțească pe cale; pentru familii, mai ales pentru cele încercate, ca să aibă puterea și curajul să înfrunte toate; pentru soți, ca să se lase vindecați și pătrunși de Duhul Sfânt; pentru toți cei cărora li se cere un sfat: ca să aibă înțelepciunea să contribuie la întărirea familiei, și nu la destrămarea ei.

Ana Dura



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat