Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Un an de la vizita papei Francisc la Iași

La 1 iunie 2020 se împlinește un an de la vizita pe care actualul urmaș al sfântului Petru a făcut-o la Iași, în cadrul călătoriei apostolice în România, din perioada 31 mai - 2 iunie 2019. Întâlnirea din fața Palatului Culturii a fost plină de entuziasmul credinței. Redăm câteva impresii și trăiri de la acest eveniment.

  • "Am revăzut cu emoție și bucurie, zilele acestea, mai multe fotografii și înregistrări video de la marele eveniment al vizitei Sfântului Părinte la Iași. Întâlnirea a stat sub binecunoscutul îndemn «Să mergem împreună!», îndemn pe care l-am trăit din plin cu toții, în special cu familiile care au însoțit în procesiune icoana Maicii Domnului de la Cacica. M-a impresionat mult faptul că am reușit, nu doar în timpul vizitei, ci și în zilele de pregătire, «să mergem», să uităm pentru câteva momente de greutățile vieții de zi cu zi, să îndrăznim să ne ridicăm plini de speranță. Am reușit apoi să mergem, nu individual, nu oricum, ci «împreună», cu cel care poate nu face parte din orizontul imediat al afectivității noastre, cu cel care ne este străin sau care nu împărtășește aceeași confesiune de credință. Invitația «Să mergem împreună!», trăită în mod practic, va continua să impresioneze viețile noastre". (pr. Robert Râtan)
  • "Parcă a fost ieri... O mulțime impresionantă de oameni adunați împreună pentru a-l întâlni pe Păstorul lor, într-o atmosferă pe cât de familiară, pe atât de emoționantă. L-am văzut de aproape, împreună cu ceilalți membri ai familiei mele, și am fost impresionată de simplitatea, naturalețea și umanitatea acestui om, care a ajuns atât de ușor la sufletele noastre. Gesturile sale de gingășie față de bolnavi, privirea sa caldă, cuvintele sale profunde vor rămâne mult timp întipărite în mintea și în inima mea. Mulțumim, Sfinte Părinte, pentru mărturia de slujire atât de convingătoare pe care ne-o oferiți!" (sr. Rodica Balan)
  • "Din comoara amintirilor de cristal, ce sălășluiesc în adâncul ființei, vă mărturisesc că pentru mine trecerea ireversibilă a timpului nu are putere să risipească trăirile unice ale întâlnirii papei Francisc la Iași. Desemnarea mea ca responsabil (mic) în organizarea procesiunii am primit-o cu uimire și recunoștință. Am considerat că este darul-surpriză pe care Dumnezeu îl pregătise inimii ancorate într-o stare de dor de copilărie! Revederea chipului senin al papei Francisc, ascultarea glasului blând, a povețelor părintești, care izvorau dintr-o inimă caldă plină de înțelepciune, mi-au luminat credința, mi-au transpus într-o gamă majoră speranța și mi-au însănătoșit iubirea". (Lăcrămioara Boroș)
  • "Cu adevărat 1 iunie 2019 a fost o zi de neuitat! Memorabilă pentru venirea Sfântului Părinte, memorabilă pentru trăirile personale pe care le-am avut în toată pregătirea pentru această zi, concluzând cu întâlnirea particulară pe care am avut-o cu papa Francisc. O trăire unică și foarte specială, care m-a atins până în adâncul inimii. O tresăltare de bucurie! O simt ori de câte ori intru în cameră și privesc fotografia în care dau mâna cu Sfântul Părinte. În momentul în care papa a coborât din mașină și mergea prin lume m-am emoționat până la lacrimi. Îl vedeam pe Isus în mijlocul nostru. Mulțumesc din inimă Domnului pentru aceste momente!" (sr. Maria Lucaci)
  • "Îmi amintesc mereu de vizita Sfântului Părinte la noi, la Iași, care a rămas adânc întipărită în mintea și inima mea, ca și cum s-ar fi întâmplat chiar ieri. Cred că aproape în fiecare zi, când intru în curtea catedralei, văd locul de unde l-am salutat și aplaudat în acea frumoasă zi. Chiar dacă era un timp ploios, când a ajuns la noi s-a produs minunea și ploaia a încetat, iar pe cer a apărut soarele. Atunci cred că tot cerul l-a aplaudat împreună cu noi. A fost așa ca și cum l-am fi văzut în persoană pe Isus, care, cu siguranță, îl însoțea împreună cu Măicuța Sfântă". (Tereza Marcu)

Pagină realizată de pr. Cristian Diac



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat