Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Anul Sfintei Liturghii - 2019-2020 -

Suferința ca dar

Intenția de rugăciune pentru luna iunie

În fața bolii, a singurătății, a situațiilor delicate de familie, a provocărilor de la locul de muncă, ajungem să experimentăm suferința. Și dacă de multe ori nu stă în puterea noastră să schimbăm lucrurile, modul în care primim aceste situații dificile este determinant pentru pacea noastră interioară și poate fi o piatră de hotar pentru credință.

Cuprinși de descurajare, am putea deveni indiferenți și reci față de semeni și în credință, considerând că Dumnezeu ne-a pedepsit. Însă credința ne învață că suferința este consecința neascultării noastre, că păcătuind ne limităm, de fapt, libertatea și ne concentrăm tot mai mult pe noi înșine. Dar Domnul, cunoscându-ne pe deplin, vine în căutarea noastră și ne așază pe umerii săi ca Bunul Păstor, a cărui inimă este mereu deschisă cu milostivire pentru a ne regăsi, a ne susține și vindeca.

A vedea binele din orice situație, a da sens suferinței este posibil cu ajutorul harului divin. Mai mult, știm că acceptarea și îmbrățișarea crucii reprezintă calea lui Isus, astfel că în el avem modelul perfect de asumare a suferinței. Urmându-l pe Isus, învățăm să privim în noi înșine cu limpezimea smereniei, să ne desprindem de atitudini care ne alterează identitatea și demnitatea, să ne regăsim locul în lume, să avem un raport bun cu Tatăl creator, dar mai ales o relație vie cu el, care este sursa inepuizabilă a păcii și a carității.

Tot de la el învățăm să privim și dincolo de noi, la cei care poartă o cruce cu mult mai grea și au nevoie de ajutor. Căci nu departe de noi se află oameni fără adăpost, semeni privați de libertate, bătrâni și bolnavi izolați, familii destrămate lipsite de resurse materiale, copii care nu au acces la educație, tineri dezorientați spre care putem oricând întinde o mână sinceră.

Înainte de toate, să ne încredințăm, așadar, Domnului, ca nicio suferință trăită sau observată să nu ne dezumanizeze. Iar împreună cu Sfântul Părinte să oferim rugăciunea noastră, ca toți cei care suferă să își găsească drumul în viață, lăsându-se atinși de Inima Preasfântă a lui Isus, pe care o sărbătorim în această lună.

Daniela Dămoc



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat