Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale

Ziua Comunicațiilor Sociale (Ziua Presei în Dieceza de Iași), sărbătorită duminică, 24 mai, a fost o ocazie pentru a reflecta asupra rolului mass-mediei în viața noastră. În mesajul său pentru cea de-a 54-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, papa Francisc scoate în evidență importanța povestirii. În parohiile din Moldova s-au făcut rugăciuni speciale pentru cei care sprijină și beneficiază de mijloacele de comunicare socială, fiind în același timp ocazie de a sprijini vestirea evangheliei prin toate mijloacele.

Având tema: "«Ca să povestești în auzul fiului tău și fiului fiului tău» (Ex 10,2). Viața devine istorie", întregul mesaj al papei este dedicat povestirii, deoarece, "în învălmășeala de voci și de mesaje care ne înconjoară, avem nevoie de o povestire umană, care să ne vorbească despre noi și despre frumosul care locuiește în noi". Papa ne invită să-i povestim Domnului viața noastră, să-i vorbim despre persoanele de lângă noi și să-i încredințăm situațiile vieții.

Dintre proiectele principale ale Oficiului pentru Comunicații Sociale, care coordonează instrumentele de comunicare socială din Dieceza de Iași, amintim:

Site-ul oficial al diecezei, www.ercis.ro, a avut în ultimul an în medie 21.284 pagini vizualizate zilnic, cu o medie de 1.559 de vizitatori unici pe zi, din peste 40 de țări. O mare parte a vizitatorilor ajung aici prin intermediul rețelelor de socializare. Începând cu 22 octombrie 2018, aici se poate asculta evanghelia zilei, meditația la evanghelia zilei și sfântul zilei în variantă audio. De pe această pagină pot fi urmărite în direct pe internet celebrările de la catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, dar și din alte 26 de biserici din dieceză.

Pagina Facebook (facebook.com/ ercis.ro), prin care sunt distribuite noile știri publicate pe site-ul diecezei, dar și gânduri, meditații și materiale audio-video creștine, avea 55.728 de urmăritori la 21 mai, un număr dublu față de anul trecut. Canalul YouTube (youtube.com/ ercisro), cu 10.700 de abonați, unde pot fi urmărite înregistrări ale emisiunilor TV și ale altor materiale video religioase, avea 1.902.296 vizualizări la 21 mai, mai mult decât dublu față de anul trecut. Prin intermediul acestor canale se transmit în direct celebrările din catedrala din Iași. În perioada stării de urgență, zeci de mii de credincioși au beneficiat de aceste transmisiuni care au putut fi preluate de aproape zece televiziuni.

Radio Maria poate fi ascultat în două zone din Moldova, pe frecvențele: 89,6 MHz (FM) - Bacău și 87,9 Mhz (FM) - Roman. La 11 aprilie a fost lansat postul catolic de televiziune Maria TV, unde sunt preluate multe dintre transmisiunile de la catedrala din Iași.

Continuă transmiterea Liturghiei duminicale din catedrala nouă din Iași, la Radio Iași, pe frecvența AM 1.053 KHz, de la ora 8.03 până la ora 9.00.

Continuă și colaborarea cu TVR Iași, unde se transmite la fiecare două săptămâni emisiunea "Lumina creștinului", moderată de pr. Adrian Blăjuță, și cu Apollonia TV, pentru emisiunea săptămânală cu titlul "Sub semnul crucii", moderată de pr. Felix Roca; împreună cu postul Iași TV Life sunt realizate meditații video, cu titlul "Să ne rugăm împreună!".

Aceste proiecte se adaugă celor deja existente la Editura "Presa Bună" sau la celelalte două edituri din dieceză, "Sapientia" și "Serafica". Anul acesta, revista Lumina creștinului a fost îmbunătățită grafic și în conținut, fiind distribuită lunar la 11.329 de abonați; revista Isus, prietenul copiilor, la 2.092 de abonați, și broșura De la răsărit până la apus, la 3.946 de abonați.

Mulțumim tuturor celor care citesc, răspândesc și sprijină mijloacele de comunicare ale diecezei, dar și pentru rugăciunea și sprijinul material pe care l-ați oferit la colectele din Ziua Presei și pentru tot sprijinul pe care îl oferiți în continuare!

Puteți susține proiectele Oficiului pentru Comunicații Sociale printr-o donație cu mențiunea "Presa Buna", în contul: Episcopia Romano-Catolică Iași

• în LEI: RO35RNCB0175033592360003

• în EURO: RO62RNCB0175033592360002 (bic/swift: RNCBROBU)

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat