Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco"

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" (din Iași și Buruienești), program al Centrului Diecezan Caritas Iași, este un centru de tip after-school social, destinat copiilor proveniți din familii defavorizate și din medii social-vulnerabile, cu risc de excluziune socială, după metoda lui Don Bosco.

Giovanni Bosco, cunoscut sub numele de Don Bosco, a fost un preot și educator romano-catolic italian care a trăit în secolul al XIX-lea, a cărui misiune a fost educarea tinerilor săraci prin metode bazate pe iubire și ajutorare.

Zilnic, în centrele Don Bosco, 50 de copii cu vise mari încearcă să coloreze viața pe care o trăiesc. Ei sunt cei care au dorințe, aspirații și multe speranțe. Sunt copiii-victime ale unei societăți din ce în ce mai supusă unor presiuni și standarde pe care ei nu le ating nici măcar dacă stau pe vârfuri. Copilăria lor este umbrită de lipsuri materiale, de situații familiale în dificultate, de condiții de locuit precare. De cele mai multe ori, casele acestora nu sunt ceea ce știm noi că înseamnă o casă: sunt improvizații în care se confruntă cu frigul, umezeala, lipsa confortului, împărțind cu ceilalți membri ai familiei un spațiu foarte redus.

Cei mici găsesc la centrele Don Bosco o ușă deschisă de fiecare dată. Sunt tratați cu respect, primesc înțelegere, afecțiune, își fac prieteni, capătă curaj să meargă înainte, făcând pași mici pentru o viață mai bună. Pictează, modelează, cântă, participă la diverse activități, învață unii de la alții și se bucură de roadele muncii lor. Merg împreună în tabere, la muzeu, la teatru, primesc ajutor în pregătirea temelor pentru acasă, consiliere psihologică, rechizite, hăinuțe, încălțăminte, jucării și tot ceea ce le este necesar pentru a se putea considera "copii normali", așa cum spun ei. Își sărbătoresc împreună notele bune, micile reușite de zi cu zi, ziua de naștere și rezultatele la olimpiade, iar masa caldă pe care o primesc poate fi, din păcate, singura hrană de care au parte în întreaga zi.

Echipa centrelor Don Bosco, formată din asistenți sociali, pedagogi, psihologi și numeroși voluntari, prezintă o deschidere deosebită față de problemele și necesitățile lor, punând pe primul plan decența și viitorul celor mici și nu numai. Părinții sau aparținătorii copiilor primesc suport emoțional și psihologic, consiliere și învață cum să ofere "educație prin iubire" copiilor lor.

În această perioadă de grea încercare suntem chemați, poate mai mult ca oricând, să ne arătăm implicarea și iubirea noastră creștină. Acesta este rodul firesc al solidarității față de cei mai puțin norocoși și față de cei care suferă cel mai mult consecințele dureroase ale acestei situații de criză.

Echipa celor două centre Don Bosco este alături de cei mici și de familiile lor, continuând activitățile în mediul on-line sau telefonic. De asemenea, aceștia sunt vizitați la domiciliu și primesc periodic pachete cu alimente neperisabile, produse de igienă și curățenie, îmbrăcăminte, rechizite, jucării.

"Dragă om mare, ajuta-mă să îmi îndeplinesc dorințele mele de om mic!"

Din solidaritate pentru comunitate, vă invităm să vă alăturați acestei misiuni și să fiți în continuare purtători de valori umane și creștine, prin implicarea concretă în viața și nevoile semenilor noștri.

Petronela Maftei



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat