Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

"Îmbrățișarea papei" a ajuns la Suceava

Papa Francisc însoțește cu rugăciunea și cu gesturi concrete de caritate bolnavii de COVID-19 din România, îndreptându-se într-un mod special spre Suceava, orașul cel mai afectat de noul virus, dăruind echipamente medicale și oferind binecuvântarea sa apostolică. Acestea au ajuns la Spitalul Județean de Urgență "Sfântului Ioan cel Nou" luni, 28 aprilie, prin grija PS Iosif Păuleț, care a purtat mesajul de apropiere și binecuvântare al Sfântului Părinte.

Donația papei Francisc a fost anunțată la 23 aprilie, ziua sfântului Gheorghe ("purtătorul de biruință"), fiind și ziua onomastică a Sanctității Sale, darul constând din cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2, 5.000 de măști sanitare și 400 de ochelari de protecție. Acestea au călătorit tot timpul, din Cetatea Vaticanului până în fosta Cetate de Scaun a Moldovei, împreună cu un crucifix foarte îndrăgit de sfântul Francisc din Assisi, "crucea sfântului Damian", care îl ilustrează pe Cristos pe cruce cu ochii deschiși, ca înviat, cruce care să amintească tuturor de apropierea și iubirea lui Dumnezeu. Cu această cruce, în numele Sfântului Părinte, PS Iosif Păuleț a binecuvântat personalul medical și bolnavii de la spitalul din Suceava, după care ea a fost înmânată conducerii spitalului.

La spitalul din Suceava, păstorul Diecezei de Iași a amintit de recenta vizită a papei Francisc în România și despre apropierea sa față de cei bolnavi: "Anul trecut, papa a venit pentru prima dată să ne viziteze, eveniment istoric pentru noi. Prima dată a intrat în catedrala nouă, acolo unde erau bătrânii și bolnavii. Cu ei a voit să se întâlnească prima dată. Iată că acum, auzind că orașul Suceava a fost lovit de noul coronavirus, trimite special acest ajutor, dar și salutul și grija sa părintească".

Întâmpinându-l pe PS Iosif, generalul Ionel Oprea, secretar de stat al Ministerului Sănătății și totodată șeful spitalului din Suceava, și-a manifestat mulțumirea pentru donația Sfântului Părinte: "Acest dar este deosebit de valoros pentru actul medical de aici din spitalul din Suceava, care a fost foarte afectat în această epidemie. Sunt convins că va produce la rândul său efect, și anume alinarea suferinței, vindecare, într-un cuvânt: lucrarea Domnului".

Păstorul diecezei a întâlnit-o aici și pe sora Tereza Ghiurcă, din Congregația "Maria Bambina", asistentă medicală care în această perioadă slujește împreună cu personalul medical. Sora Tereza a fost transferată la Suceava, în această perioadă de epidemie, de la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Înainte de întoarcerea la Episcopia din Iași, PS Iosif Păuleț s-a întâlnit și cu autoritățile civile din Suceava, cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, aceștia mulțumind-i pentru gesturile prietenești față de Bucovina și Suceava, rugându-l să transmită și mulțumirea lor către Sfântul Părinte.

PS Iosif Păuleț a adresat Sfântului Părinte o scrisoare de mulțumire pentru donația făcută, mulțumire care se alătură mesajelor de gratitudine pentru solidaritatea creștină a papei Francisc, venite din partea Bisericii Ortodoxe, a Guvernului, a altor instituții, dar și a multor români.

Acest gest material și, în mod special, gestul spiritual al apropierii Sfântului Părinte față de cei afectați de noul virus sunt o adevărată "îmbrățișare", așa cum spunea cardinalul Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei, prin grija căruia au fost procurate materialele sanitare. Această "îmbrățișare" a ajuns la destinatari în preajma împlinirii unui an de la vizita istorică și intensă spiritual pe care papa Francisc a făcut-o poporului român. n

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat