Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

Centrul de Resurse pentru Familii

Cu acest număr al revistei, inaugurăm o nouă rubrică, dedicată activităților sociale din Dieceza de Iași. Cu ocazia jubileului de 30 de ani de activitate al Centrului Diecezan Caritas Iași, vom prezenta în câteva numere ale revistei domeniile în care este implicată această asociație.

Primele activități desfășurate în Caritas începând cu anul 1990 au constat în oferirea de alimente și haine familiilor sărace. Fondatorii Caritas au înțeles ulterior că nevoile de edificare ale societății nu pot fi împlinite doar prin ajutoarele directe, ci și prin edificarea interioară a omului. Prin urmare, asociația a dezvoltat programul Centrul de Resurse pentru Familii (din cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii), care asigură asistență socială și psihologică, terapii ocupaționale diverse, cu o metodologie specifică pentru familiile defavorizate aflate în situații de dificultate sau cu un grad crescut de vulnerabilitate socială.

Scopul principal al Centrului de Resurse pentru Familii este sprijinirea, orientarea și creșterea calității vieții pentru familiile aflate în dificultate, prin desfășurarea unor acțiuni/terapii având un caracter inovator, care vor conduce la dezvoltarea abilităților de viață, creșterea integrării și participării membrilor familiei la viața economică și socială. În activitatea noastră cu persoanele defavorizate, accentuăm importanța implicării familiei în cauză în procesul de identificare de noi soluții pentru îmbunătățirea situației. Astfel, sprijinim demersurile realizate de persoanele beneficiare ale centrului în inițiative proprii de dezvoltare durabilă.

Activitatea Centrului de Resurse pentru Familii se întinde pe raza județului Iași. Problemele sociale cel mai des întâlnite în cadrul Centrului de Resurse pentru Familii vizează instituția familiei privită în ansamblu, pornind de la copii până la persoanele vârstnice inactive pe piața muncii.

Potențialii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Familii sunt reprezentați de persoane cu situații familiale incerte: lipsa unui loc de muncă, a resurselor materiale, lipsa alimentelor necesare supraviețuirii, lipsa unei locuințe, lipsa oportunităților de angajare, lipsa apartenenței la un grup, disfuncții familiale (lipsa aprecierii celorlalți, sentimentul de inutilitate), nivel scăzut de educație etc.

Activitățile realizate cu și pentru cele 30 de familii active ale centrului au fost orientate în mod special spre: terapie ocupațională și dezvoltare personală pentru beneficiarii proiectului, servicii de informare, orientare și consiliere pentru familiile aflate în dificultate, servicii de sprijin pentru familii defavorizate, terapie suportivă prin organizarea unor grupuri de suport, integrare socio-profesională și educațională, promovarea intereselor familiilor aflate în dificultate.

Pentru schimbarea destinelor celor aflați în nevoie este necesar și sprijinul dv., dragi membri ai comunității. Prin urmare, vă invităm să vă alăturați misiunii noastre social-caritative și să fiți alături de beneficiarii noștri încercați de greutățile vieții.

Dintre activitățile și campaniile organizate pentru familii
Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!
Femei pentru Femei (cu ocazia zilei de 8 martie)
1 Iunie, cu și pentru copiii Centrului de Resurse pentru Familii
Festivalul pentru familii
Campania "Ghiozdanul cu rechizite"
Campania "Să împodobim Crăciunul!"
• Grupuri de suport: Siguranța on-line a familiei, Cunoașterea și autocunoașterea, Controlul emoțiilor și gestionarea conflictelor, Nutriție și igienă, Iubirea și respectul față de familie.

Claudia Ciocan



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat