Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Anul Sfintei Liturghii - 2019-2020 -

Dependențele

Intenția de rugăciune pentru luna aprilie

Unele situații din viață (crize emoționale, stres, neîmpliniri, lipsa iubirii) pot produce un dezechilibru în ființa noastră și de multe ori rezolvarea este căutată în mijloace exterioare: consumul excesiv de alcool, de alimente, consumul de droguri, tutun, cumpărături peste limita necesarului etc.

Consecințele sunt negative și presupun pierderea cumpătului și a rațiunii, precum și o serie de probleme de sănătate. Toate acestea conduc la dependență, o boală cu care cel afectat se poate lupta uneori chiar și toată viața, simțind că nimic nu-l poate face să renunțe la obiceiurile aducătoare de necazuri pe care le-a dobândit.

Dintre toate formele de dependență cunoscute în secolul nostru, cea generată de utilizarea tot mai frecventă a telefonului și a internetului se află pe primul loc. Referitor la acest aspect, Sfântul Părinte spune că spațiul virtual devine un mediu din ce în ce mai riscant, reprezentând o formă de sclavie, una "foarte subtilă", în care oamenii, mai ales tinerii, sunt atrași sau de-a dreptul târâți. Eliberarea din această capcană devine dificilă și poate duce la pierderea sensului vieții și, uneori, a vieții înseși. De aceea, pentru depășirea dependențelor este necesar să ne implicăm cu toate forțele și mijloacele de care dispunem.

În aceste situații ale timpului nostru, invocăm ajutorul divin pentru toate persoanele atinse de flagelul dependenței.

Doamne Dumnezeule atotputernic, ajută-i, te rugăm, pe toți cei afectați, pentru ca să descopere adevărata valoare a vieții. Întărește-le voința pentru a face față tentațiilor și dă-le puterea de a renunța la dependențele care i-au înlănțuit, învăluie-i cu milostivirea ta și fă-i să simtă că nu sunt singuri în această lume, că tu ești mereu lângă ei pentru a-i ajuta să-și poarte crucea. Arată-le că le vei fi alături mereu pe drumul lor, că îi vei ajuta să revină pe drumul cel bun, și condu-i la iubirea ta pentru a te putea urma în viața veșnică. O, Doamne, câtă nevoie este de tine pentru ca oamenii căzuți în această formă de păcat să se întoarcă la tine! Ajută-i, întinde-le mâna ta și nu-i părăsi niciodată! Amin.

Ioana Lupeș



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat