Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Gândurile papei în timp de pandemie

La criza și suferințele pe care le provoacă în rândul atâtor țări noul coronavirus, papa Francisc răspunde cu multă sensibilitate, compasiune și rugăciune, asemenea unui părinte atașat de toți oamenii, mai ales de cei încredințați păstoririi lui.

La rugăciunea Angelus din 15 martie Sfântul Părinte mărturisea că "suntem invitați să redescoperim și să aprofundăm valoarea comuniunii care unește pe toți membrii Bisericii". Tot atunci, el a reînnoit apropierea lui față de toți bolnavii și de cei care îi îngrijesc. În după-amiaza aceleiași zile a ținut să o viziteze pe Fecioara Maria venerată cu titlul de Salus Populi Romani în bazilica "Santa Maria Maggiore". De acolo a mers pe jos la biserica "San Marcello al Corso", unde a stat în fața Răstignitului miraculos purtat în anul 1552 prin Roma, în timpul Marii Ciume.

Într-un videomesaj transmis în ziua Sfântului Iosif (19 martie), papa Francisc, vorbind despre Rozariu, a spus că "este rugăciunea celor umili și a celor sfinți" care contemplă împreună cu Maria "fața milostivă a Tatălui", subliniind nevoia noastră mare de a fi mângâiați de prezența iubitoare a unui asemenea Tată. În rugăciunea către sfântul Iosif i-a amintit pe medici, infirmieri și voluntari, "care sunt în linia întâi în îngrijirea bolnavilor, chiar cu prețul propriei integrități"; s-a rugat pentru bătrâni, "ca să nu fie lăsați în disperarea părăsirii și a descurajării", precum și pentru familii, ca în ele să fie armonie, implorând mijlocirea preacuratului soț al Mariei pentru ca Domnul să "elibereze lumea de orice formă de pandemie".

În solemnitatea Bunei-Vestiri a cerut tuturor să recite împreună cu el un "Tatăl nostru" la ora 12.00, motivând: "La pandemia virusului vrem să răspundem cu universalitatea rugăciunii, a compătimirii, a duioșiei". Vineri, 27 martie, papa Francisc a prezidat un moment de rugăciune pe platoul din fața bazilicii "Sfântul Petru", cu piața goală. El i-a invitat pe toți creștinii să participe prin mijloacele de comunicare. S-a proclamat cuvântul lui Dumnezeu și a fost adorat Isus în Preasfântului Sacrament. Binecuvântarea Urbi et Orbi, cu primirea indulgenței plenare, a încheiat această celebrare inedită. Sfântul Părinte își exprimă speranța depășirii acestei încercări care a lovit umanitatea, cu Dumnezeu, "numai toți împreună".

Pr. Cristian Diac



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat