Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Pelerinajul tinerilor în Țara Sfântă

Un grup de 58 de tineri din Dieceza de Iași a mers în Țara Sfântă pe urmele lui Isus și ale Mariei, în perioada 7-14 februarie. "Învățătorule, unde locuiești? - Veniți și vedeți!" a fost motoul drumului spiritual pe care tinerii l-au parcurs în credință, vizitând toate locurile semnificative din viața pământească a lui Isus. Ei au fost însoțiți de Pr. Cristian Diac și pr. Cristian Vacaru, ghidul pelerinajului. Incursiunea imaginativă în trecut, rugăciunea pătrunsă de trăire lăuntrică, tăcerea meditativă, emoțiile interioare s-au constituit ca părți dintr-un itinerar prin locurile sfinte care îl aduc în prezent pe Isus și creează familiaritate cu el. Câțiva tineri au dorit să-și exprime impresiile.

  • Veniți și vedeți! Și mi-am spus: "Voi merge, Doamne!" A fost o binecuvântare să poți spune hic, adică "aici": Îngerul a vestit Mariei aici, Isus a fost răstignit aici, în acest loc s-a rugat Isus... Dacă îl cauți cu adevărat, Dumnezeu se lasă găsit. De aceea, îndemn și încurajez pe oricine, indiferent de eforturile care vor trebui făcute: Mergeți și vedeți, și vă veți umple de Dumnezeu! (Ana Iosub)
  • Ritualul spălării picioarelor a lăsat o amprentă în sufletul meu, întrucât am auzit atunci glasul Lui, care mă îndemna să fiu mai atentă la cel de lângă mine, să îl iubesc mai mult și să fac tot ce îmi stă în putere pentru binele lui. Îi mulțumesc Domnului pentru această săptămână binecuvântată și pentru că mi-a îngăduit să îl simt atât de aproape. (Andreea Hortolomei)
  • În lumea aceasta tumultoasă, care parcă vrea să mă înghită cu totul în mrejele ei, am căutat și am tot cerut răspunsuri de la Dumnezeu la toate problemele mele. Și se pare că am găsit o parte din răspunsuri în această săptămână binecuvântată, în care am vizitat Țara Sfântă. (Simona Iriciuc)
  • Pelerinajul în Țara Sfântă poate doar să îți mărească credința. Dacă ar diminua-o, ar însemna că e doar o credință exterioară, care se lasă influențată de ceea ce întâlnești în jur. Altfel, Domnul îți vorbește mult în tăcerea inimii, dacă îl rogi. (Ana Moraru)
  • Pelerinajul în Țara Sfântă mi-a "atins" sufletul. Mergând pe urmele lui Isus și ale Mariei, am trăit "Taborul" și "ispitirea". M-am întors acasă altfel! Am plecat de acasă un turist religios și m-am întors un pelerin purtător și mărturisitor al iubirii divine! (Marius)
  • Nu cred că există un alt mod de a simți că ești prezent cu adevărat în Țara Sfântă decât atunci când începi rugăciunea ,,Îngerul Domnului" în bazilica Bunei-Vestiri din Nazaret, spunând: ,,Îngerul Domnului a vestit aici Mariei". Acest pelerinaj ne-a ajutat să-l descoperim mai bine pe Dumnezeu, să ne apropiem mai mult de el. (Alexandra și Gabriel Lucaci - Salzburg)
  • Analizând toate locurile vizitate, toate trăirile experimentate în aceste zile, cel mai mult și-a pus amprenta asupra mea Calea sfintei cruci. Acum mi-e și mai clar că nu înțeleg pe deplin jertfa lui Isus, că nu o prețuiesc așa cum se cuvine și că trebuie să apreciez mult mai mult iubirea sa și ceea ce el a făcut pentru mine. (Andreea Ghiuzan)
  • Fiecare loc pe care l-am vizitat a lăsat o amintire care, cu siguranță, va fi o "vitamină" de care voi avea nevoie în viața mea când mi se va cere să acționez în mod creștinesc. (Celina Dumitru)

Pr. Cristian Diac



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat