Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pagina familiilor -

"Veșnicia" de pe targă

Trecuse mult de ora două noaptea și eu nu mai adormeam. O durere în partea dreaptă a pieptului mă tot încerca de câteva zile, dar mi-am propus s-o las să treacă de la sine, așa cum făcusem de multe ori. Eh, nici toate ale medicului, îmi spuneam!

Treptat, și mâna stângă începea să amorțească, până când, vizibil deranjat de spasmele care îmi tot încercau degetele, m-am decis să sun la ambulanță. "Direct la spital!", a fost decizia medicului de la ambulanță, după ce mi-a dat el însuși primele îngrijiri.

Ajuns la spital, pe o targă și fără să mă pot mișca, așteptam cu răbdare să îmi vină rândul la diversele proceduri specifice intervenției de urgență. Între timp, în loc să fiu strigat, am tot fost dat la o parte, până când am ajuns într-o margine a sălii de așteptare. Noroc că eram tot pe targă și consideram că, dacă sunt așa, într-un fel sau altul mă vor striga imediat, dar mă înșelam cu fiecare oră care trecea.

Și totuși această istorie a avut și partea ei bună. Chiar dacă la început eram puțin agitat, puțin câte puțin mi-am venit în fire și, de pe targa mea de lângă perete, am început să reflectez.

M-am gândit la anii care trecuseră, la copilărie, la tinerețe. M-am gândit la ea, la femeia vieții mele, la ziua căsătoriei, la botezul copiilor, la momentele frumoase dintre noi și la cele mai puțin frumoase. Acolo, pe targă, am avut timp să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce îmi oferise până în acel moment.

I-aș fi cerut iertare soției pentru toate acele momente în care am supărat-o, dar pentru că nu i-a fost permis accesul în sala de așteptare, mă mulțumeam să mă gândesc la ea. O și vedeam dincolo de pereți cum se preocupa pentru sănătatea mea. Îi vedeam pe copii, la rândul lor preocupați pentru binele tatălui lor.

Ceea ce m-a întărit însă, dincolo de gândurile mele cu privire la familie, a fost Dumnezeu. Încă din momentul în care am auzit "Direct la spital!", știam că viața mea e în mâinile lui. Dacă el m-a trimis în lume, atunci când va considera, tot el mă va scoate de aici. Că va fi astăzi, că va fi în altă zi, la acest capitol eram liniștit și împăcat. El va decide! Între noi fie vorba, abia mă spovedisem, și asta îmi dădea o pace interioară greu de explicat și pentru mine.

Am început apoi să mă gândesc la pătimirea lui Isus de pe drumul crucii. Eu am avut posibilitatea să sun la ambulanță, să vină o echipă de specialiști. Isus nu a avut această posibilitate. Doar mama sa, Simon din Cirene și Veronica au fost cei care s-au mai preocupat să-l încurajeze. În sfârșit, cum meditam eu la toate acestea, a venit și la mine un "Simon din Cirene". M-a luat cu tot cu targă și m-a dus la investigații. Venise și timpul meu...

În realitate, nu așteptasem decât vreun sfert de oră, dar în spital totul pare o veșnicie. Nu era nimic grav care să-mi afecteze în mod vizibil viața. Aveam nevoie de puțină odihnă și totul avea să reintre în parametri normali. Ceea ce am înțeles din toată această pățanie e că viața depinde numai și numai de Dumnezeu. Ale noastre sunt picăturile din ea, pe care trebuie să le trăim cât mai bine pentru a nu le risipi (George).

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat