Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Anul Sfintei Liturghii - 2019-2020 -

Un gând pentru creștinii din China

Intenția de rugăciune pentru luna martie

Dorința ta a fost, Doamne, să fie făcut cunoscut tuturor cuvântul tău. Indiferent în ce parte a lumii ne aflăm, întâlnim oameni care te cunosc și care trăiesc învățătura ta, dar și oameni care stau departe de tine.

Societatea de astăzi oferă atât de multe alternative care promit experiențe și plăceri unice în detrimentul credinței adevărate! Se răspândește tot mai mult ideea că fericirea se găsește oriunde și că Dumnezeu, prin legile sale, încurcă planurile de viață ale oamenilor.

Fidelitatea ne este încercată la tot pasul de nenumărate ispite. Fie că ne lăsăm înșelați de plăceri amăgitoare, fie că suntem copleșiți de greutăți și probleme, suntem de multe ori puși în situația de a lupta din greu pentru a ne păstra inima curată și sufletul senin. Nu ne este ușor, cu toate că în țara noastră ne putem bucura de dreptul de exercitare liberă a credinței. În alte colțuri ale lumii, creștinii sunt persecutați și chiar uciși pentru că aleg să te urmeze.

Statornicia acestora este pusă la grea încercare, căci, uneori, oamenii trebuie să aleagă între a-și păstra viața sau a o pierde de dragul credinței. Populația chineză se confruntă cu astfel de situații deja de mai multă vreme. Reprimarea libertății religioase reprezintă o problemă gravă a lumii de azi. Se vorbește despre demolări de biserici, despre distrugerea Bibliei și a valorilor creștine și chiar despre folosirea torturii pentru a constrânge oamenii să renunțe la religia lor. Guvernul acestei țări are în plan să impună o nouă biblie care să reflecte etica socialistă chineză, având ca figuri de bază doi dintre președinții Chinei. Adorarea celor doi pe crucifixe și introducerea cântecelor comuniste în locul celor bisericești sunt doar o parte din măsurile luate împotriva creștinilor. În aceste clipe grele de încercare, sufletul devine fragil și doar rugăciunea poate menține speranța. De aceea, Doamne, dorim să ne unim în rugăciune cu întreaga lume pentru creștinii asupriți. Te rugăm să le oferi alinare și putere să ducă această suferință până la capăt, iar celor ce luptă împotriva credinței dăruiește-le o inimă tolerantă și iubitoare. Ajută-ne, o, Isuse, să rămânem fideli prezenței tale divine!

Ana Dura



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat