Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREaTINULUI 
- Supliment In memoriam pr. Cornel Cadar (5.III.1964 - 25.XII.2019) -

Din Testamentul pr. Cornel Cadar

"Mai întâi de toate îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru anii pe care mi i-a dat. Mă încredințez cu totul Domnului, îl rog să mă ierte și să mă primească, în nemărginita sa îndurare, în cerul său.

Îi mulțumesc pentru că, prin Isus Cristos, m-a făcut să-l cunosc, m-a învrednicit să mă cheme la Sfânta Preoție, m-a însoțit și m-a întărit cu harul său pe cale. Este o mare cinste pe care El mi-a făcut-o, fără să am vreun merit. Pentru aceasta îi aduc laudă și-l binecuvântez. Consider că preoția este frumoasă și merită să te dăruiești și să-i slujești Lui. Singura tristețe pe care o am este că nu am reușit să fiu de fiecare dată la înălțimea chemării pe care Dumnezeu mi-a adresat-o. Pentru aceasta îmi pare nespus de rău. Mă încred însă în iertarea pe care Mântuitorul a adus-o prin jertfa de pe cruce.

Cel mai frumos lucru de pe pământ este să-l cunoști pe Mântuitorul, să te lași prins de ceea ce a spus și a făcut El. Îi mulțumesc că m-a învrednicit să vorbesc și să scriu despre el. Mă rog ca Dumnezeu să pună în inima multora gândul de a lucra ca El să fie cunoscut prin toate mijloacele: prin predică, internet, reviste, cărți, radio, tv. etc.

Îi mulțumesc Domnului, de asemenea, pentru numeroasele binecuvântări cu care m-a copleșit în timpul vieții, că m-a făcut să cunosc atâtea persoane (episcopi, preoți, persoane consacrate, credincioși, colegi, rude, prieteni, familii, medici) cu care am împărtășit bucuriile și tristețile vieții de pe pământ. Cei mai mulți dintre ei m-au îmbogățit și mi-au influențat viața în bine.

Le mulțumesc celor care m-au îngrijit și m-au încurajat în timp de sănătate precară, precum și celor care prin cuvintele și atitudinea lor m-au făcut să cresc în răbdare. În special, mulțumesc tuturor acelora care în timp de boală mi-au stat aproape, au fost lângă mine, m-au găzduit (în special frații franciscani de la Viena), m-au ajutat, m-au vizitat, m-au încurajat, s-au rugat pentru mine. Dumnezeu m-a întărit în aceste zile și mi-a dat pace în suflet. Le mulțumesc tuturor celor care mai sunt în viață și de-abia aștept să-i întâlnesc dincolo, în cerul lui Dumnezeu.

Pe toți cei care m-au cunoscut îi rog să se orienteze spre proverbul care zice: "Cele rele să se spele, cele bune să se adune", care nu face altceva decât să reia cuvintele lui Isus într-o altă formă: "Dacă iertați oamenilor greșelile lor și Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre" (Mt 6,14).

Pe ceilalți care au plecat înaintea mea sper să-i fi întâlnit deja și acum să povestim cum a fost să lucrăm de aceeași parte a baricadei și să ne amintim de toate bucuriile și frumusețile pe care le-am întâlnit pe pământ.

Ce aș fi făcut dacă Dumnezeu mi-ar mai fi dăruit o bucată de viață? Poate că aș fi vorbit și scris mai mult despre Mântuitorul, aș fi apreciat mai mult munca și activitatea celor din jurul meu (mai ales ceea ce fac ei și nu pot face eu), aș fi făcut mai mult bine... aș fi meditat mai mult la ceea ce spune profetul Ieremia în plângerile sale (3,22): "Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit și îndurările lui nu au ajuns până la capăt"... Dar dacă eu nu mai pot face toate acestea, cu siguranță le poți împlini tu, cel care citești aceste rânduri. Nu amâna și nu-ți da odihnă în acest sens!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat