Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pagina familiilor -

Și la biserică mergem împreună!

Mi-au plăcut copiii dintotdeauna. Ca orice fetiță, și eu m-am jucat cu păpuși încă de mică și am putut să-mi dezvolt simțul matern, așa încât, ca orice tânără fată, cred, abia așteptam să am copiii mei.

Ceea ce n-am suportat vreodată a fost să văd cum anumite mame își "chinuie" efectiv copiii pentru a scoate "oameni mari" din ei. Să-i pui să învețe engleză încă de la grădiniță, să-i duci la înot, la karate, la șah, la chitară, la schi, la gimnastică, să-i duci la grădiniță când ei abia merg în picioare și poate nici nu vorbesc, să-i lași la școală până după-amiaza târziu pentru a-și face temele și pentru a învăța pentru a doua zi, toate acestea nu doar că mi se păreau un chin pentru copii, ci timp pierdut! Cât vor reține acei copii din ceea ce le-a fost "impus" de către părinți, la o vârstă când trebuiau lăsați să facă efectiv ce vor ei?

Mă gândeam eu atunci, de ce nu sunt lăsați să se joace cum doresc și cu cine doresc? Dacă ei vor să se uite la desene animate, de ce să nu poată? Dacă vor să mănânce ceva și nu ceea ce le propun părinții, de ce să nu fie lăsați? Dacă vor să nu doarmă, de ce trebuie să-i pui forțat să o facă? Ca să nu zic că am fost critică și cu privire la părinții care își duceau forțat copiii la biserică! Săracii, trebuiau să stea acolo o oră sub privirea mereu amenințătoare a părinților. Ba că îi vede părintele și le taie limba, ba că plânge Isus dacă nu stau cuminți, ba că îi ia Moșul și îi bagă în sac...

Dar a venit și vremea mea... M-am căsătorit cu un băiat pe care îl iubesc, ne-am construit o casă și, când am considerat că e momentul, i-am cerut lui Dumnezeu să ne binecuvânteze și cu darul vieții. Iar el nu a stat prea mult pe gânduri!

Avem împreună doi copii. I-am primit cu drag și suntem deschiși și pentru ceea ce va mai voi să ne dea. Doar că, imediat după ce am ieșit de la maternitate, mi-am schimbat și concepția "libertină" pe care o aveam în ceea ce privește copiii în general. Să vă dau un exemplu: Conform principiului meu inițial, l-am lăsat pe copil să mănânce doar ce voia. Iar el a ajuns să mănânce doar chipsuri și ciocolată, mai ales "ouă Kinder". Nu dormea ziua, pentru că mi-am zis să-l las să facă tot ce simte. Peste tot în casă era doar ciocolată lipită și ambalaje de chipsuri. Fetița - pentru că al doilea copil a fost o fetiță -, la rândul ei, s-a molipsit de la fratele mai mare și a început să facă la fel. Noi înșine, ca soți, aveam dese episoade de ceartă din cauza lor. Soțul îmi spunea că nu e bine ce fac, dar eu i-am explicat cât am suferit și cât m-a deranjat să văd mame care efectiv își chinuiau copiii impunându-le un anumit tip de comportament.

Într-o zi, nu exagerez, după ore de privit la desene animate pe telefon și după binecunoscuta masă de chipsuri și de ciocolată, copilul meu, băiatul, a început să aiurească. Avea privirea tulbure, era palid și prezenta semne evidente de surmenaj. M-am speriat atât de tare, încât chiar în acel moment am închis televizorul, ne-am luat fiecare telefoanele, iar tableta efectiv am aruncat-o.

De atunci în casă la noi se mănâncă doar mâncarea pe care o mâncăm cu toții, și asta doar în bucătărie, ne uităm împreună la televizor, iar după-amiaza se doarme. N-o să credeți, dar și la biserică mergem împreună! (Cristina)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat