Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Craciun 2020 -

În brațe - copil; în inimă - Dumnezeu!

de pr. Laurențiu Dăncuță

La începutul acestui an, pe când COVID-ul era străin vieții noastre tihnite, ne-am exprimat dorința de a ne ține zilnic de mână cu Dumnezeu: am dorit să punem mâinile noastre în mâinile lui și să-i încredințăm drumul nostru prin viață.

Nu știam pe unde avea să ne poarte timpul, însă știam că viața noastră, atâta timp cât este în mâinile Domnului, este pe mâini bune. Mereu! Chiar și acum, când pandemia ne-a trântit viața în fel și chip: am pierdut oameni dragi, ne-am schimbat modul de a studia și de a munci, am fost privați de gingășia îmbrățișărilor și a revederilor etc.

Ceea ce (ni) s-a întâmplat confirmă că rămânem ființe firave, chiar dacă reușim să călătorim cu viteza sunetului și să citim/modificăm structura ADN-ului. Sfârșitul de an ne găsește îngrijorați pentru ceea ce se petrece în/cu noi și în jurul nostru. Însă vrem să reînnoim hotărârea de a ne ține de mână cu Dumnezeu. Ba mai mult: vrem să stăm în brațele lui. Avem nevoie să fim ținuți în brațe de un Dumnezeu atotputernic. Întocmai ca pruncii. În fața lui Dumnezeu e bine să ne simțim prunci. E atât de multă siguranță în brațele lui Dumnezeu! Doar așa putem spune: "Sufletul îmi este împăcat și liniștit... Ca un copil înțărcat în brațele mamei sale" (Ps 131,2).

Mai mult, acum ne putem liniști ținând în brațe un Prunc, un Dumnezeu făcut om. Cuvântul se face trup, se face prunc și locuiește în mijlocul nostru. În aceste zile nu doar că ne putem ține de mână cu Dumnezeu, ci însuși Creatorul vine în inima noastră. Și în timp ce în brațe ținem un copil, în inimă găzduim un Dumnezeu iubitor de oameni. Și în timp ce urechile ne sunt asaltate de strigăte de disperare și de neputință, în inima noastră răsună: "Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic; el mă paște pe pășuni verzi, mă conduce la ape de odihnă, îmi înviorează sufletul... Chiar dacă ar fi să umblu prin valea întunecată a morții, nu mă tem de niciun rău, căci tu ești cu mine, toiagul și nuiaua ta mă mângâie... Fericirea și îndurarea mă vor însoți în toate zilele vieții mele" (Ps 23,1-4).

Crăciun fericit, plin de pace, cu Dumnezeu în inimă, căci cine se ține de mână cu Domnul trăiește ca un copil liniștit în brațele mamei sale.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat