Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Intentia de rugaciune pentru luna decembrie -

Pregătiți de Crăciun

de Daniela Dămoc

În decembrie, luna cadourilor, așa cum a fost numită această lună în ultimii ani, Sfântul Părinte ne invită să avem mereu gândul la Isus Cristos și să ne pregătim sufletele pentru nașterea lui.

Într-o lume guvernată de consum, în care se pune mult preț pe împlinirea profesională, pe o stare de bine, dobândită prin sine, creștinii sunt chemați la o viață mult mai profundă, condusă de exemplul lui Isus Cristos și hrănită prin rugăciune.

Dacă din exterior ni se propun astăzi diferite tipare de perfecțiune fără fond, să privim la modelul de desăvârșire observat la Domnul nostru: El a ales simplitatea vieții, și nu comoditatea; a avut mereu în vedere veșnicia, arătând că virtuțile sunt bunul cel mai de preț și că sunt accesibile fiecărei persoane, indiferent de statutul social.

Meditând la viața lui Isus, descoperim că forța și autenticitatea faptelor lui își găseau rădăcina în învățăturile primite încă din copilărie în mijlocul Sfintei Familii și la templu; ele își luau seva din rugăciune, așa cum ne amintește Sfânta Scriptură prin relatarea urcării pe muntele Tabor, a retragerii în Grădina Măslinilor, a rugăciunii de pe cruce.

În definitiv, de ce ar fi cuvântul lui Dumnezeu și rugăciunea atât de importante? Ele ne formează, întâi de toate, o conștiință dreaptă și ne permit să intrăm în legătură cu creatorul nostru, de la care primim lumina pentru a face alegerile cele mai bune, pentru a învăța să acceptăm atât bucuriile, cât și suferința, așa cum el a făcut-o, și pentru a ne aminti să trăim responsabil și mereu conștienți de realitatea Împărăției cerurilor. Rugăciunea și cuvântul divin sunt, în același timp, și instrumente care ne ajută să avem relații mai dinamice cu semenii noștri de aproape și de departe. Aici găsim inspirație pentru a fi altruiști față de cei aflați în nevoi, dar și puterea de a ne asuma cu smerenie greșelile.

Să ne rugăm, așadar, pentru a redescoperi profunzimea relației cu Dumnezeu prin rugăciune și cuvântul sacru, ca de Crăciun să oferim pruncului Isus și celor dragi o inimă reînnoită și animată de gândul la veșnicia fericită.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat