Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri • Stiri • Stiri -

Știri externe

Rugăciuni pentru pace
"Nimeni nu se mântuiește singur. Pace și fraternitate" a fost tema întâlnirii internaționale de rugăciune pentru pace, promovată de Comunitatea "Sfântul Egidiu" și desfășurată marți, 20 octombrie, la Roma, în Bazilica "Santa Maria in Aracoeli" și Piazza del Campidoglio, în prezența Papei Francisc și a mai multor lideri religioși din lume, cu semnarea unui "Apel pentru pace", după ce au aprins lumânări în candelabrul păcii. "O lume fără război și fără violență nu este o utopie", afirmă liderii religiilor în apel, în timp ce subliniază că "războiul este un faliment al politicii și al umanității". Papa Francisc a ținut omilia și un discurs.

Misionar eliberat
Părintele Pierluigi Maccalli a fost eliberat în Mali la 8 octombrie, după doi ani de captivitate. Misionarul, născut în Italia, la Crema, în 1961, preot din anul 1985, aparținând de Societatea Misiunilor Africane (SMA), a fost răpit în noaptea de 17 septembrie 2018 în misiunea din Bomoanga, în Niger, aproape de granița cu Burkina Faso, de un grup înarmat. Slujise în Niger din anul 2007, anterior și în Coasta de Fildeș.

Furtună la Maikona
Aproximativ 300 de familii din Maikona, Kenya au fost afectate de o furtună care a lovit zona sâmbătă, 10 octombrie, și le-a distrus complet locuințele tradiționale. Deși complexul central al misiunii catolice din Maikona - unde slujesc misionarii noștri din Kenya, pr. Claudiu Iștoc și pr. Cezar Chelaru-Dămoc - nu a fost afectat, câteva clădiri administrate de misiune au fost ușor avariate, iar o grădiniță și o sală de clasă au fost distruse în totalitate. Episcopia de Iași, prin intermediul Centrului Misionar Diecezan, a dispus folosirea unor fonduri rămase din proiectul "Cutia Speranței" pentru ajutorarea celor afectați. Misiunea Maikona, prin cei doi preoți români, a distribuit deja ajutoare și sume de bani familiilor afectate. Detalii: Centrul Misionar Diecezan, tel. 0233/744491; 0765/485514; www.cmdiasi.ro.

De trei ani la Parma
De la înființarea comunității românilor catolici din Parma (Italia) au trecut trei ani, aniversare marcată duminică, 11 octombrie, cu ocazia primei Liturghii celebrate de pr. Irimia Bejan, OFMCap., noul păstor al comunității, în Biserica "Sacro Cuore" din localitate. Sfânta Liturghie în limba română pentru această comunitate se celebrează în prima duminică din lună, la ora 16.00, în Biserica "Sacro Cuore", Piazzale Volta - 1, 43123-Parma. Pr. Irimia Bejan poate fi găsit la Cappellania Ospedale Maggiore, Str. Abbeveratoia, 4, 43126-Parma, facebook.com/com.catolica.romana.

Platformă de comunicare
În cadrul unui webinar cu responsabilii oficiilor pentru pastorația tineretului din cadrul conferințelor episcopale din întreaga lume, printre care și pr. Felix Roca, din România, Oficiul pentru Tineri al Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață a lansat în ziua de 15 octombrie o platformă de comunicare, www.synodinaction.net, adresată oficiilor pentru tineri din cadrul conferințelor episcopale, precum și asociațiilor și mișcărilor care sunt implicate în pastorația tineretului.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat