Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

30 de ani în slujba aproapelui!

de Petronela Maftei

Sărbătorirea a 30 de ani de la înființarea Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a fost planificată pe 4 aprilie, la catedrala din Iași și, ulterior, pe 10 octombrie, la sanctuarul marian din Cacica, pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru ceea ce s-a realizat în 30 de ani de activitate în favoarea celor nevoiași, sub privirea și ocrotirea Preasfintei Fecioare Maria, Regina Sfântului Rozariu.

Din nefericire, situația dificilă cauzată de pandemia care a copleșit întreaga lume nu ne-a permis o întrunire cu toți cei care au făcut posibilă realizarea misiunii Caritas, însă a adus o chemare mai puternică adresată conștiinței noastre credincioase: vom fi în permanență alături de cei nevoiași, singuri sau bolnavi!

Pentru siguranța tuturor participanților și, nu în ultimul rând, pentru siguranța beneficiarilor noștri și a aparținătorilor, aceste întâlniri au fost anulate. Să sperăm că, în timp, situația se va schimba și va putea avea loc o sărbătoare a carității.

Am avut ocazia să ne exprimăm recunoștința pentru cei 30 de ani în slujba aproapelui prin vizite la persoanele care, în tot acest timp, au făcut posibilă misiunea caritativă a asociației prin nenumărate acțiuni de binefacere.

Pe traseul nostru, ne-am propus să ne oprim la cei care au reușit să transmită societății care este misiunea noastră de creștini - foști directori și susținători din partea Episcopiei Romano-Catolice: PS Petru Gherghel, episcop emerit, PS Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, pr. Egidiu Condac, vicar general al Diecezei de Iași, pr. Mihai Budău, pr. Vladimir Petercă, pr. Grigore Duma - și urmează să-i vizităm pe IPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, și pe pr. Marius Adam.

Putem privi acest ceas aniversar ca un popas ce ne oferă răgazul să reflectăm, să ne oprim puțin din acțiunile noastre și să privim asupra a ceea ce s-a realizat. Vom constata un număr impresionant de persoane: copii și bătrâni uitați sau abandonați, familii în situații dificile, persoane descurajate, bolnave sau singure, persoane cu dizabilități, migranți, persoane lovite de catastrofe naturale și alte categorii vulnerabile, care au găsit o rază de speranță și o mână întinsă la momentul potrivit. Cum ar putea o astfel de poveste, care concentrează 30 de ani de caritate, să rămână nespusă?

Nu au fost puține activitățile desfășurate: de la sortarea hainelor și distribuirea de pachete cu alimente până la construirea de case pentru cei nevoiași, de biserici sau clădiri pentru educație catehetică, pentru recreere și petrecere a timpului liber, reparații capitale la biserici, școli și spitale, furnizare de medicamente și aparatură medicală pentru dispensare și spitale. Ulterior, s-a simțit nevoia să se promoveze o mentalitate caritativă în rândul tuturor membrilor comunităților din Dieceza de Iași. Pornind de la acest principiu călăuzitor, asociația noastră a promovat solidaritatea și educarea societății față de cei aflați în suferință prin înființarea unor programe sociale și furnizarea de servicii sociale adresate beneficiarilor.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru existența voastră: angajați și voluntari, reprezentanți ai episcopiei și parohiilor, donatori locali și externi, reprezentanți ai autorităților publice locale.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat