Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri • Stiri • Stiri -

Știri externe

Premiu
Papa Francisc a acordat preotului greco-catolic Ionuț-Cătălin Blidar, din Eparhia de Lugoj, "Premiul Academiilor Pontificale" 2019. Anunțul a fost făcut de Sfântul Părinte la Roma, miercuri, 4 decembrie, în mesajul transmis participanților la cea de-a XXIV-a ședință publică a celor șapte academii pontificale. Pr. Ionuț-Cătălin Blidar a fost premiat pentru lucrarea sa de doctorat, susținută la "Antonianum" din Roma în anul 2018, cu titlul "Umanitatea Neprihănită a Fecioarei Maria - icoană a Logosului lui Dumnezeu, împlinire a seminției alese, rodul Arborelui Crucii - o perspectivă ecumenică asupra mariologiei Neprihănitei din tradiția greco-latină (sec. II-XIV d.Cr.)".

Primire și integrare
Întâlnirea Comisiei Pastoral-Sociale, Secțiunea Migranți, din cadrul CCEE - Comisia Conferințelor Episcopale din Europa, s-a desfășurat la Atena în perioada 26-29 noiembrie 2019. Au participat 31 de persoane, reprezentanți ai diferitelor Conferințe Episcopale sau oameni implicați direct în activitatea de primire și integrare a migranților și refugiaților în Europa. România a fost reprezentată de pr. Florin-Petru Sescu, în calitate de delegat al episcopului Iosif Păuleț, responsabil cu pastorația migranților în cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România.

Formare

Șapte formatori ai Provinciei franciscane "Sfântul Iosif" din România a Ordinului Fraților Minori Conventuali, din cele patru case de formare, liceu, postulandat, noviciat și institut, au participat la Roma, în perioada 27 noiembrie - 2 decembrie 2019, la simpozionul internațional "Biserica în ieșire", privind receptarea și prospectivele exortației apostolice a papei Francisc "Evangelii gaudium", eveniment organizat de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări din Vatican.

Campusuri în Kenya
Surorile din Congregația "Slujitoarele Preacuratei de Parma" au organizat în perioada 10-14 decembrie campusuri în cele trei misiuni catolice din nordul Kenyei. Datorită colaborării dintre preoții celor trei misiuni și surori, 290 de copii participanți (160 în Maikona, 60 în Baddha Hurry și 70 în Turbi) au avut parte de câteva zile pline de culoare și veselie. Zilele de campus au fost structurate pe câte o cateheză, urmată de un atelier de activități manuale în legătură cu tema catehezei, jocuri, cântece și dansuri.

AGRU la 90 de ani
Reprezentanți ai Acțiunii Catolice din România (ACRO) au fost prezenți la Adunarea Generală a Asociației Generale a Românilor Uniți cu Roma (AGRU), desfășurată la Blaj, în perioada 29-30 noiembrie 2019. Evenimentul a avut în prim plan sărbătorirea celor 90 de ani de la înființarea AGRU, moment de sărbătoare, dar și de analiză, cu propuneri pentru viitor. Delegația ACRO prezentă la eveniment a fost formată din Anca Frona, președinte, și Pr. Felix Roca, asistent spiritual general.

Doctor în teologie biblică
Pr. Iosif Antili și-a susținut teza de doctorat în teologie biblică, având titlul "Come segno e simbolo. Una lettura diacronica dei racconti di azioni simboliche di Geremia", marți, 3 decembrie, la Universitatea Pontificală Urbaniana din Roma. Moderatorul tezei a fost prof. Giovanni Rizzi, iar relatori, prof. Pierfrancesco Cocco și prof. Benedetta Rossi. Au fost prezenți și ÎPS Aurel Percă, rude și prieteni ai părintelui Iosif, preoți din țară, preoți care activează sau studiază la Roma, persoane consacrate și credincioși laici.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat