Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Impresii ale diaconilor nou-hirotoniți

  • "Sfânta Fecioară Maria a fost cea care a rostit cele mai frumoase cuvinte de recunoștință față de lucrarea Domnului în viața sa. Aceleași cuvinte mi le însușesc și eu: «Cel Atotputernic mi-a făcut lucruri mari: numele lui e sfânt» (Lc 1,49). Momentul pe care l-am trăit astăzi va rămâne în viața mea drept cea mai mare binefacere pe care mi-a făcut-o Dumnezeu. Îi mulțumesc din inimă lui Isus pentru că mi-a îngăduit să trăiesc momentul de față. Este un dar extraordinar pe care el mi l-a oferit; deși nevrednic cum sunt, Dumnezeu și-a întors privirea sa milostivă spre mine, m-a ales pentru a sluji în via sa - Biserica -, pe cei săraci, oprimați, prin cuvânt și Euharistie. Profesiunea de credință, jurământul de fidelitate în slujirea semenilor, în ascultare față de episcop, și declarația pe care am încheiat-o cu aceste cuvinte: «Așa promit, așa făgăduiesc, așa jur, așa să-mi ajute Dumnezeu și această sfântă evanghelie pe care o ating cu mâna mea» constituie hotărârea cu care doresc să urmez mai îndeaproape voința Domnului în viața mea". (diacon Paul Alexandru Vîrgă)
  • "Nu cred că sunt cuvinte care pot să descrie cu adevărat ceea ce am trăit în această zi! Însă cred că pot vorbi despre ziua hirotonirii mele ca diacon făcând referire la cuvintele Preasfințitului Iosif, din ziua hirotonirii sale episcopale: mulțumire și slujire. Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu, care a privit spre mine și m-a chemat să-l urmez pe calea Preoției - o cale de-a lungul căreia voi putea să dau mărturie cu propria mea viață despre evanghelia sa; știu că diaconatul înseamnă un efort continuu de zidire și de slujire a împărăției lui Dumnezeu, care se traduce prin luarea crucii personale în fiecare zi, însă știu că pe acest drum nu voi fi niciodată singur, ci Domnul și sfânta Fecioară îmi vor fi alături și îmi vor ocroti întreaga viață". (diacon Michail Iulian Echert)
  • "Gândurile mele de astăzi nu pot fi decât cele care să exprime o profundă mulțumire și recunoștință adresate bunului Dumnezeu pentru că, în ciuda nevredniciei mele, m-a socotit vrednic de a mă numără printre slujitorii săi. Și cum orice «mulțumesc» implică un nou «te rog», implor de la bunătatea și milostivirea lui harul de a fi mereu vrednic de această slujire mare, pentru ca ea să fie cât mai rodnică, astfel încât, la sfârșit, să merit a primi răsplata slujitorului credincios". (diacon Paul Eduard Amariei)
  • "Așa cum Isus i-a chemat pe apostoli să vestească: «Împărăția cerurilor este aproape!», la fel ne cheamă și pe noi astăzi să citim semnele timpului și să devenim vestitori prin cuvânt și mai ales prin trăire. În această zi deosebit de importantă, îmi pun încrederea în Domnul și cer ajutorul sfintei Fecioare Maria pentru a putea duce la îndeplinire lucrarea cea bună pe care Domnul a început-o în mine". (diacon Iulian Robert Gherghel)
  • "Sentimentele mele sunt toate cuprinse de bucurie și recunoștință. Dacă sunt aici, în primul rând nu este meritul meu, ci al lui Dumnezeu, pentru că m-a chemat la viața consacrată și la sfânta Preoție; este și meritul părinților și al rudelor, care m-au sprijinit întotdeauna, este și meritul formatorilor pe care i-am avut în toți acești ani și, nu în ultimul rând, este meritul Bisericii, care m-a susținut prin rugăciunea și afecțiunea sa. Diaconatul reprezintă pentru mine în mod special un dar, nu unul oarecare, ci un dar supranatural, un dar sacramental prin care Dumnezeu mă apropie mai mult de el și de sfințenia sa și mă întărește în misiunea încredințată în sânul Bisericii. În același timp, diaconatul este și o mare responsabilitate: sunt chemat să fiu slujitor în Biserică și în special al celor mai săraci și suferinzi, așa cum am învățat la școala sfântului Alois Orione". (diacon Neculai Marius Tiba, FDP)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat