Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Intentia de rugaciune pentru luna octombrie -

Misiunea de a sluji

de Maria Bordianu

În această lună tomnatică, Sfântul Părinte ne invită să fim lumină pentru cei de lângă noi: familiile și prietenii noștri, colegii de muncă sau de studiu, dar și pentru toți cei pe care îi întâlnim zi de zi.

Astăzi, Biserica este rănită, blasfemiată și asaltată din mai multe direcții. Noi, în calitate de creștini care formăm Biserica, avem responsabilitatea de a o apăra, începând cu rugăciunea și continuând cu diversele activități la care suntem chemați să ne angajăm pentru binele comun. A apăra Biserica, a o edifica înseamnă a ne îngriji de noi înșine, dar și de sufletele celor care, deși sunt parte din Biserică, sunt pe cale să o părăsească, uneori chiar din cauza lipsei de exemple creștine.

În virtutea vocației lor de mame, femeile sunt chemate să slujească în Biserică mereu cu grija și gingășia care le sunt specifice. Sfântul Părinte invită femeile din întreaga lume să își găsească în Biserică rolul de îndeplinit. Ca laice, angajamentul acestora nu este mereu evident, iar de-a lungul timpului recunoașterea activității lor a părut chiar neglijată. Prin invitația Papei Francisc adresată femeilor de a se implica în domeniile de responsabilitate din Biserică este evident că se dorește prezența femeilor laice în aceste structuri.

Femei sau bărbați, creștinii laici sunt invitați la misiunea de evanghelizare a omenirii, pe care Isus ne-a încredințat-o înainte de înălțarea sa la cer, prin binele pe care îl putem face în această lume dominată de tristețe și lipsuri. Isus ne invită să ne iubim unii pe alții, astfel încât prin aceasta să fim recunoscuți drept discipolii săi veritabili. Mântuitorul ni l-a trimis pe Duhul Sfânt ca să ne inspire și să ne dea curajul necesar pentru împlinirea operei sale de mântuire.

Fiecare suntem o piatră a acestei construcții - Biserica. Să avem grijă ca nici această piatră, nici cea de lângă noi să nu se erodeze în timp, ci să fim pietre vii prin harul Duhului Sfânt, rugându-ne împreună cu Sfântul Părinte ca, în virtutea Botezului, laicii credincioși, în special femeile, să participe mai mult la domeniile de responsabilitate în Biserică! Amin.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat