Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri externe

Nu scop, ci mijloc
"Bunurile materiale sunt necesare pentru viață, dar nu trebuie să fie scopul existenței noastre, ci un mijloc pentru a trăi în mod eficient și în spiritul împărțirii cu cei mai nevoiași. Azi - a spus papa Francisc la rugăciunea Angelus din 4 august, referindu-se la evanghelia zilei (Lc 12,13-21) - Isus ne îndeamnă să luăm în considerare faptul că avuțiile pot să încătușeze inima și să o distragă de la adevărata comoară care este în ceruri. Și sfântul Paul ne amintește acest lucru în a doua lectură din liturgia zilei: «Căutați cele de sus. [...] Cugetați la cele de sus, și nu la cele de pe pământ...» (Col 3,1-2)".

O nouă superioară
În cadrul celui de-al XVIII-lea Capitul General al Institutului Campostrini, "Micile Surori ale Carității Mariei Îndurerate" (Surorile Campostrini), desfășurat la Verona (Italia) între 6 și 20 iulie, sr. Anișoara Șandru din România a fost aleasă, la 14 iulie, superioară generală. În aceeași zi au fost alese: sr. M. Fernanda Verze - consilieră și vicară generală, sr. Loredana Iacob, sr. Florentina Eva și sr. Livia Iojă - consiliere, sr. Carmen Dumitru - secretară generală, sr. Florentina Eva - econoamă generală. Institutul Campostrini a fost fondat la 6 iulie 1818, la Verona, de Teodora Campostrini. Carisma este "contemplație, educație, misiune". În România, sunt comunități la Tămășeni și la Gherăești.

Campus ACRO
Acțiunea Catolică din România a organizat la Ciofliceni, în perioada 17-21 iulie, campusul național unitar. Delegația din Dieceza de Iași a fost formată din peste 50 de persoane, copii, tineri și adulți. Alături de participanții din întreaga țară, membrii AC Iași au trăit momente de comuniune, fraternitate și prietenie. Tema acestui campus a fost "Acțiunea Catolică pe drumul fericirii", cu motoul "Fericiți cei care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și îl păzesc" (Lc 11,28).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat