Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Confesiuni în oglindă

Cutremurul unui faliment financiar este o experiență care te schimbă din temelii pentru totdeauna.

Te-ai întrebat vreodată oare de ce, atunci când un necaz vine, toate cad în lanț, aruncându-te tocmai în fundul prăpastiei? De la falimentul financiar la cel emoțional, dar mai ales la cel spiritual, distanța este foarte mică. Implorând, strigând și întinzând mâna către cei iubiți, suferința, picurând din sufletul tău, este amplificată chiar de ecoul strigătului tău. Este un loc unde nimeni nu are acces.

Rămâi singur cu Dumnezeu, iar întrebarea "Cum să găsesc cărarea?" nu-și mai are sensul. A fost momentul în care m-am întrebat pentru prima oară: de ce am venit eu pe pământ și care este destinul meu?

Este momentul când te trezești pentru prima dată cu adevărat. Deschizând ochii și "iertându-l" pe Creator, încetezi pentru totdeauna să mai critici, să judeci și să-i condamni pe cei întâlniți în viața ta, de la copiii și până la profesorii și strămoșii tăi. Este locul unde trecutul și viitorul se îmbrățișează, transformând clipa prezentă într-o eternitate unde toată bucuria, confortul și speranța ta se reduc doar la o simplă rugăciune. Realizând că nu poți să cazi mai jos de atât, îți amintești că Cineva, aruncând semințele pe câmpul pregătit, ți-a dăruit ceva. Dar, fascinați de cele exterioare și de succesul efemer, am uitat ce-i important și, deodată, bobul de mac devine centrul universului, iar destinul tău depinde doar de acea mică sămânță. Tu ești chiar bobul de mac și înțelegi pentru prima dată că te-ai născut să înflorești, să colorezi pământul și pe cei din jur cu zâmbetul tău, cu dragostea și iubirea ta. Înțelegând că bobul de mac are un potențial infinit, realizezi în sfârșit că suferința ta nu a fost în zadar, și unica dorință este să-i ajuți pe ceilalți să înflorească, să zâmbească și să-și descopere cărarea. Este momentul când ceața, fumul și iluzia se risipesc și, îngenunchiat în fața oglinzii sufletului tău, ești ajutat chiar de cei pe care i-ai iertat. Începi să ieși din prăpastia pe care tu însuți ți-ai creat-o: cu fiecare falsă părere despre tine, viață, succes și cei din jurul tău. Cu fiecare cuvânt cu care ai rănit pe cel de lângă tine, cu fiecare gând strecurat necinstit, cu fiecare imagine falsă despre adevăr și iubire. Cu fiecare gest aruncat... înlăcrimând-o pe iubita ta.

Și dacă adevărul te va aduce în lacrimi, gândește-te la mine!

Dacă eu am reușit, o poți face și tu, cu intenția și un simplu gând, cu rugăciunea și ajutând pe cel de lângă tine. Dar pentru aceasta trebuie să te trezești cu adevărat și să-ți protejezi mintea de orice gând negativ, să te gândești bine înainte de a rosti un cuvânt, căci el poate să ridice, să unească, la fel cum poate să și distrugă spiritul celui de lângă tine. Orice cuvânt, odată rostit, nu-l mai poți întoarce, iar dacă are un context critic, negativ și de bârfă, se transformă rapid în otravă pentru cei din jurul tău, împânzindu-se ca un virus, infectând tot ce atinge.

Cuvintele și comportamentul tău pot să transforme obligația în fericire, întunericul prăpastiei în flacără albastră, durerea într-o mângâiere, ghinda în copac, iar visurile tale într-un buchet de flori de mac.

Atunci vei simți în inimă un fior, un suflet infinit de colorat, tu fiind oglinda ce-ți șoptește picurat: "Te iert cu adevărat!"

Benoni Robu (Dublin)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat