Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri interne

Reculegere
La Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, în perioada 21-23 iunie, au avut loc zile de reculegere pentru personalul socio-medical, care lucrează în structurile caritative și în cele spitalicești. Relatorul acestor zile a fost pr. Marius Taloș SJ. Alături de ceilalți participanți au fost prezenți pr. Egidiu Condac, director general al Centrului Diecezan Caritas Iași, și pr. Eugen Robu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Sanitară. Zilele de reculegere au cuprins considerații, meditații personale, sfântul Rozariu, sfânta Liturghie și adorația euharistică. Tema acestor zile a fost "Mâinile care dau viață credinței sau glasul mâinilor".

Pentru familii
Printre activitățile pastorale ale Oficiului pentru Pastorația Familiei din luna iulie, se numără: curs pentru logodnici la Onești (6 iulie), Traian (12 iulie), Focșani (13 iulie) și Iași (20 iulie); prezentarea cărții "Vreau să înțeleg cu cine mă căsătoresc" la Ștefan cel Mare (14 iulie) și Solonețu Nou (21 iulie); prezentarea exortației apostolice Amoris laetitia la Faraoani (7 iulie); exerciții spirituale pentru laici la Traian (27-28 iulie).

Mulțumire
În solemnitatea Sfinții Petru și Paul, sâmbătă, 29 iunie, s-a celebrat în catedrala din Iași o Liturghie pontificală prezidată de PS Aurel Percă, în ziua când a sărbătorit 40 de ani de la hirotonirea preoțească. În prezența PS Petru Gherghel, pentru care această zi reprezintă sărbătoarea numelui și aniversarea zilei sfințirii întru Preoție, în urmă cu 54 de ani, la această Liturghie de mulțumire au participat și colegi de promoție ai PS Aurel Percă, preoți din Iași, de la Seminarul diecezan, dar și din alte comunități, precum și mulți credincioși.

Familii împreună
Membrii a 16 familii din cadrul Mișcării Focolarelor s-au întâlnit la Viișoara, în zilele de 6 și 7 iulie. Majoritatea erau din Dieceza de Iași, dar au fost trei familii și din Brașov, Cluj și Miercurea Ciuc. Tema a fost "Împreună cu familia (familiile)". "Un week-end împreună, în care ne-am dedicat întăririi relației de cuplu, prin meditațiile Chiarei Lubich, teme de spiritualitate specifice mișcării pentru familie cât și teme de psihologie... Am mai avut o temă amplă despre instrumentele spiritualității colective: pactul iubirii reciproce, comuniunea sufletelor, împărtășirea experiențelor, ora adevărului, colocviul... pentru familii", a declarat Iuliana Petruț, una dintre participante.

Experiențe vocaționale
. Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret (SV) au organizat, în perioada 17-19 iulie, o întâlnire pentru 17 tinere cu vârsta între 14-24 de ani, tema fiind "Veniți și vedeți!" (In 1,39).
. "Vocația personală și angajare în lume" a fost tema campusului pentru tineri organizat în perioada 30 iulie - 3 august de Familia Iubirii Milostive la mănăstirea carmelită din Luncani.
. Pentru tineri cu vârsta între 17 și 30 de ani se vor organiza exerciții spirituale cu tema "Tot ce atinge Isus devine tânăr", în perioada 26-30 august, la mănăstirea carmelită de la Luncani. Persoane de contact: sr. Gabriela Lungu, FCJ (gabisorlungu@yahoo.com, tel. 0742516893); fr. Fabian Rubio Navarro, FM (fabianrubionavarro@yahoo.es, tel. 0761060430) sau sr. Patricia Rediu, CJ (patric_cj@yahoo.com).

Săptămâna Socială
"Paradoxul valorilor. Virtuțile creștine - izvorul progresului socio-cultural" va fi tema celei de-a opta ediții a programului de formare pentru studenți "SSS - Săptămâna Socială pentru Studenți". Programul se va desfășura la Slănic Moldova, între 19 și 22 septembrie. Toate cheltuielile vor fi suportate de organizatori: Oficiul pentru Pastorație Universitară și Facultatea de Teologie. Pentru detalii și înscrieri: pr. Fabian Doboș (tel. 0756/833383) sau Marius Jalbă (tel. 0747/613478). Au fost invitați pr. Michel Remery (Luxemburg), prof. univ. dr. Nicu Gavriluță și pr. Alois Bulai, care vor prezenta câteva aspecte ale importanței trăirii valorilor în ziua de azi.

Găzduire
. Parohia Romano-Catolică Câmpulung (AG) oferă spre folosință Casa Genoveva pentru persoanele care doresc să se reculeagă pentru una sau mai multe zile în rugăciune și contemplația lui Dumnezeu, ajutați de liniștea, frumusețea naturală a locului și de peisajele montane. Pentru informații și rezervări: tel. 0755/652380, e-mail: andreea_cocut@yahoo.com. Adresa: Str. Negru Vodă, 116, Câmpulung, jud. Argeș.
. Parohia Romano-Catolică Năvodari oferă posibilitate de cazare în mod deosebit în perioada sezonului estival, dar și în restul anului, pentru petrecerea concediului sau a vacanței la mare și pentru diverse întruniri și exerciții spirituale. Pentru informații și rezervări: tel. 0241/762607; 0721/770020; e-mail: pr_solomon@yahoo.com. Adresa: Str. Constanței, nr. 23, Năvodari, jud. Constanța.

Pe scurt:
- 15-22 iunie: Pelerinaj în Polonia al unui grup de studenți de la Institutul Teologic Franciscan din Roman, împreună cu părinții formatori
- 16 iunie: Hirotonirea ca preot lazarist a lui Andrei Maximilian Adrian, originar din Faraoani, la Liturghia celebrată de arhiep. Ioannis Spiteris în catedrala "Neprihănita Zămislire" din Tesalonic, Grecia
- 22 iunie: Vizita PS Petru Gherghel la mănăstirea benedictină "Maica Unității" din Viișoara
- 4-7 iulie: Exerciții spirituale pentru peste 100 de terezine din țară, la Institutul Teologic din Iași, alături de directoarea generală Maria-Tereza Candian, meditațiile fiind ținute de pr. Cristinel Fodor.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat