Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Campus vocațional

În perioada 10-12 iulie, la Slănic Moldova, 21 de tinere din mai multe parohii au participat la campusul vocațional cu tema "Dă-mi, Doamne, o inimă care ascultă!", organizat de surorile Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Într-o lume care oferă tinerilor o formare umană și intelectuală bazată doar pe știință și tehnologie, pierzând din vedere valorile și rădăcinile creștine, am venit în întâmpinarea tinerelor cu câteva provocări: "Ascultă-ți inima! Dă glas chemării pe care Dumnezeu o are pentru tine din veșnicie! Discerne cu maturitate și credință calea pe care alegi să mergi pe drumul vieții!"

Omul cu vocația lui la viață, la sfințenie și la slujire nu va fi niciodată împlinit dacă va merge singur pe drumul vieții, dacă va confunda succesul cu fericirea și nu își va trăi vocația conform cu voința lui Dumnezeu.

Am încercat în aceste zile să arătăm tinerelor și un alt mod de a fi și a trăi. Să le împărtășim că viața, indiferent de starea pe care o alegem, fie la viața consacrată, fie la viața de familie, nu are gust dacă îl excludem pe Dumnezeu. Inima noastră poate fi veselă și generoasă sau tristă și egoistă, iar aceasta este o alegere personală și liberă!

Împreună cu aceste tinere ne-am bucurat, ne-am rugat la sfintele Liturghii, la adorație și la breviar, ne-am împărtășit trăirile, dubiile, aspirațiile. Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile frumoase, binecuvântate și rodnice! Mulțumim părintelui Benone Butacu, parohul de la Slănic Moldova, care ne-a oferit condițiile necesare pentru a ne desfășura activitățile în Casa "Sfânta Maria".

"Acest timp ne-a oferit și posibilitatea să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine și să trăim bunătatea. Cel mai mult m-a impresionat blândețea surorilor care ne-au invitat în inima lor", a mărturisit Giulia. "Am descoperit că vocația este o mică sămânță plantată în inima noastră de către Dumnezeu, dar care trebuie ajutată să crească, urmând semnele timpului în care trăim. A fost o experiență frumoasă, plină de har și mai ales necesară pentru noi, tinerele de azi", a spus Ema, o altă participantă la campus.

Sr. Ana Celmare, SCMP



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat