Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Dublă sărbătoare

La sfânta Liturghie din capela Căminului de Bătrâni "Sfântul Iosif" din Iași, la 22 iunie, a avut loc deschiderea jubileului de 25 de ani de la venirea surorilor din Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" la Iași. Liturghia a fost celebrată de PS Aurel Percă, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Eduard Ferenț, care a avut un rol important în construirea Casei Providenței și în începerea misiunii surorilor la Iași.

Au fost prezenți preoții guanellieni, pr. Bakthis Walagan și Antony Kalai Selvan, alături de seminariștii pe care aceștia îi formează, alți preoți invitați, persoane consacrate din alte congregații, tinerele care se află în grija surorilor la Casa Providenței și care, alături de acestea, au însuflețit prin cântări deosebit de frumoase sfânta Liturghie. Au luat parte la sărbătoare și surorile de la Sagna și de la Șcheia, care, împreună cu părinții parohi, au însoțit grupul de laici.

În cadrul sfintei Liturghii ce a marcat deschiderea acestui jubileu de argint a avut loc și depunerea primei promisiuni personale și publice a celor 16 laici, membri ai primului grup de guanellieni cooperatori români.

Asociația Cooperatorilor Guanellieni este a treia ramură a Familiei Guanelliene, pe lângă Institutele religioase "Slujitorii Carității" și "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe". Este o asociație de credincioși laici care doresc să împărtășească de asemenea carisma transmisă de sfântul Alois Guanella, precum și spiritul și misiunea apostolică a celor două institute. Așadar, putem spune că în această zi a luat naștere în România a treia ramură a Familiei Guanelliene.

Cei 16 membri din Șcheia, Sagna și Iași au făcut promisiunea lor personală și publică de a urma exemplul plin de bunătate al sfântului Alois Guanella față de cei săraci și de a trăi o viață autentic creștină în familie și la locul de muncă. Motoul acestora este "Caritas Christi urget nos" ("Dragostea lui Cristos ne constrânge").

Îi mulțumim Domnului și ne bucurăm pentru cei 25 de ani de prezență a surorilor la Iași și ne rugăm ca Dumnezeu, în providența lui, să se îngrijească de noi și de cei pe care dorim să îi slujim, să fim plini de milostivire și "în toate să fie iubire", așa cum spunea sfântul Alois Guanella.

Simona Iosub



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat