Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Dorin Teodorescu (e-mail). "Vă scriu sub impresiile provocate de vizita papei Francisc, în ziua de 1 iunie, la Șumuleu Ciuc și Iași. Au fost două eveniment impresionante. Organizare, mesaje, program, disciplina pelerinilor, dar înainte de toate vremea. Despre vreme pot spune cu siguranță că a lucrat Spiritul Sfânt. De altfel, valabil pentru tot ceea ce am văzut începând de la București. Sunt convins că ați muncit mult în desfășurătorul vizitei de la Iași. După mine, a fost impecabil. Iar papa Francisc ne-a lăsat mesaje ce vor rămâne în memoria colectivă. Poate publicați o carte despre acest eveniment istoric. Vă felicit pe dv. și, prin dv., pe toți organizatorii acestui regal spirit creștinesc, din capitala culturală a României".

Vă mulțumim pentru cele împărtășite. Într-adevăr, vizita Sfântului Părinte a lăsat în inima multora dintre noi o bucurie și o deschidere de a merge împreună spre același țel: Cristos! Îi mulțumim și lui Ciprian care ne-a scris: "Sfântul Părinte este un exemplu de credință și umilință pentru toți oamenii, fie ei și de alte confesiuni, pentru creștini și necreștini. Cuvintele sunt prea sărace să descriu evenimentul, cel puțin cel de la Iași, la care am participat. Nu contează că am stat în picioare și în ploaie câteva ore bune, important este că am primit binecuvântarea papei, i-am văzut zâmbetul și privirea blândă. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă venirea papei în România! Domnul să răsplătească și cea mai mică intenție! Felicitări!"

* Emil (e-mail). "Sunt elev la liceu și am tot felul de colegi: unii afirmă că nu cred în Dumnezeu, alții că e tot una că ești creștin sau musulman (e același Dumnezeu), alții sunt indiferenți, iar alții nu fac decât să își bată joc de cei care merg la biserică și se roagă. Ce ar trebui să fac ca să-i conving că nu toate religiile sunt la fel și că e bine să te rogi și să crezi în Dumnezeu?"

E îmbucurător faptul că te preocupă lucruri importante, cum sunt cele care se referă la credință și Dumnezeu. Înainte de toate, e bine să fii tu convins de toate acestea. Lucrul acesta se vede din modul în care te comporți, din perseverența ta în rugăciune etc. Astfel, acești colegi, văzând faptele tale, îl vor descoperi și pe Dumnezeul adevărat și îl vor preamări (cf. Mt 5,16). Roagă-te pentru ca Dumnezeu să le deschidă și lor inima, iar până atunci să-i tratezi ca pe frații tăi (cu iubire și respect)!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat