Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri externe

Mulțumiri
"La întoarcerea din călătoria apostolică în România, doresc să exprim Preasfinției Voastre, episcopului auxiliar, preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor laici mulțumirea mea profundă pentru primirea plină de afecțiune și pentru atenția cu care ați pregătit vizita la Iași", a scris papa Francisc la începutul scrisorii de mulțumire pe care i-a trimis-o episcopului Petru Gherghel din Vatican, la 8 iunie, prin intermediul Nunțiaturii Apostolice de București. "Întâlnirea cu tinerii și familiile a fost o sărbătoare a bucuriei și a speranței ce mi-a permis să vă cunosc personal ca popor al lui Dumnezeu atât de viu și de angajat în mărturisirea credinței, în bogăția diferitelor generații".

Colocviu cu iezuiții
"Puneți întrebări: mingea la mijloc!" - cu acest îndemn din lumea sportului a început colocviul papei Francisc cu iezuiții din România la nunțiatura apostolică din București, la finalul primei zile a călătoriei apostolice în "Grădina Maicii Domnului". Au luat parte, printre alții, superiorul Provinciei euro-mediteraneene, pr. Gianfranco Matarazzo, asistentul prepozitului general pentru Europa Meridională, pr. Joaquin Barrero, delegatul pentru România, pr. Michael Bugeja, și superiorul iezuiților din România, pr. Henryk Urban. Textul integral al colocviului a fost publicat în ediția din 13 iunie a revistei bilunare a iezuiților italieni, "La Civilta cattolica".

Ministru general
În cadrul celui de-al CCII-lea Capitul General al Fraților Minori Conventuali, desfășurat la Assisi, între 18 mai și 18 iunie, reunind 91 de frați cu drept de vot și 39 de frați cu diferite misiuni, sâmbătă, 25 mai, a fost ales noul ministru general: fr. Carlos Alberto Trovarelli, în vârstă de 57 de ani, de origine argentinian.

Doctor în teologie
Pr. Ciprian Vacaru, din Ordinul Fraților Minori Capucini, și-a susținut teza de doctorat în teologie liturgică la Pontificium Athenaeum S. Anselmi De Urbe, marți, 28 mai, având titlul In volumine libri scriptum est de me. Una lettura liturgica del Salmo 39(40) nel Rito Romano ("În sulul cărții este scris despre mine. O lectură liturgică a Psalmului 39(40) în Ritul roman").

Premieră la Panteon
De Rusalii, la 9 iunie, 15 copii și tineri din comunitatea romano-catolicilor români din Roma au primit sacramentul Mirului la Panteon (Roma), la Liturghia desfășurată în limbile italiană, spaniolă, engleză, germană, franceză și română, celebrant principal fiind PS Aurel Percă, iar concelebranți, ÎPS Jean-Marie Speich și alți preoți români și din multe alte națiuni. După Liturghie a urmat tradiționala "ploaie de trandafiri", când pompierii, de pe acoperișul Panteonului, au lăsat să cadă mii de petale de trandafiri roșii prin deschiderea circulară de 9 m din vârful cupolei.

Forum Internațional
Aproximativ 250 de tineri din peste 110 țări, reprezentanți ai Conferințelor Episcopale, ai asociațiilor și mișcărilor ecleziale și 17 tineri auditori la Sinodul ce a avut loc anul trecut, au participat la al XI-lea Forum Internațional al Tinerilor cu tema "Tineri în acțiune într-o Biserică sinodală", între 19 și 22 iunie, la Sassone (Roma). România a fost reprezentată de Raluca Cocuț și Paul Sopon. Întâlnirea a analizat modul în care Sinodul Episcopilor cu tema "Tinerii, credința și discernământul vocațional" este actualizat în realitatea eclezială locală. Liturghia de încheiere a fost celebrată în bazilica "Sfântul Petru" din Vatican, urmată de întâlnirea cu Sfântul Părinte.

Pelerinaj la Sighetu Marmației
Un grup de 40 de studenți ieșeni au participat, între 17 și 19 mai, la pelerinajul anual pe care Capelania Universitară îl organizează anual la Sighetu Marmației. Însoțiți de pr. dr. Fabian Doboș, în ziua memoriei nașterii fericitului Anton Durcovici (17 mai), tinerii au pornit pe urmele martirilor care au sacrificat totul pentru credință. La Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet, doamna muzeograf dr. Andrea Dobeș a prezentat istoria acestei închisori.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat