Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREaTINULUI 
- Actualitatea -

Impresii de la vizita papei

Întâlnirea de la Iași cu papa Francisc a fost un moment cu intense emoții și trăiri sufletești, pe care unii au binevoit să ni le împărtășească:

- "Am avut marele privilegiu să fiu în catedrală împreună cu bolnavii, ca însoțitor. După câteva ore de așteptare și rugăciune, Sfântul Părinte a intrat în catedrală, cu privirea duioasă, zâmbind. Nu pot reda în cuvinte pacea, lumina care s-a instaurat printre noi odată cu apariția sa. Sfântul Părinte a înaintat, salutând pe cei care erau pe culoar, și, la un moment dat, a ridicat șnurul care delimita spațiile și i-a salutat pe toți bolnavii" (Eugenia Dămătăr).

- "Am urmărit momentele atât de impresionante din catedrală, acolo unde papa a binecuvântat bolnavii, și am adorat gestul lui de a da lanțurile la o parte. Apoi l-am zărit în papamobil, salutând mulțimea care trecuse peste ploaie și gheață, și am plâns.... Când a urcat pe scenă am realizat că suntem la mai puțin de 50 m de el și am privit cu uimire un om atât de simplu, de senin, de modest și de cald. Pe 1 iunie am văzut cum se nasc miracolele, atunci când, pe un cod de ploi, norii s-au risipit și soarele și-a făcut apariția" (Carmen și Maricel Ghercă).

- "Au trecut cele trei zile în care Sfântul Părinte a fost în mijlocul nostru. A fost atât de aproape de noi, poate chiar mai mult decât ne-am fi așteptat. Cu ce rămânem după această vizită? Exact cu ce rămânem după o vizită la un bunic bun și înțelept: cu acele cuvinte prin care îi dăm mare dreptate și care ne fac să ne simțim ușor vinovați, deși bunicul nu ne-a certat, cu hotărârea de a schimba ceva în bine în viața noastră, deși bunicul nu ne-a spus că am greșit cu ceva" (Cristina și Eduard-Ciprian Mate).

- "Ca voluntar am avut darul și bucuria de a fi aproape de punctul zero al întâlnirii, și anume scena. Am simțit o imensă bucurie care mi-a cuprins sufletul și un vis, o speranță, o așteptare devenită realitate. Inima îmi era atât de plină de bucurie și mulțumire, încât nu-mi mai doream nimic altceva decât să-i surprind încă o dată privirea sa blândă, sufletul său atât de umil și plin de simplitate" (Cristina Budău).

A consemnat prof. Lăcrămioara Boroș



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat