Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Sărut urma pașilor tăi

Șoaptele Duhului Sfânt se pot auzi, dar și vedea! Modul în care Dumnezeu ne vorbește este "palpabil", pentru că el se lasă găsit atunci când îl căutăm cu inimă sinceră. Ba chiar ne vine în întâmpinare prin cuvântul său, prin sacramente, prin oamenii care pășesc printre noi. Dumnezeu ni se face prezent atunci când suntem dispuși să cedăm în fața revărsării harului său, căutând calea vieții cu sufletul deschis.

Marea noastră căutare rămâne tocmai calea pentru a ajunge la inima celuilalt și la (adevărul despre) Dumnezeu. Viața pare o luptă continuă pentru a găsi și a parcurge calea spre fericire și iubire. Însă calea este Cristos, prin a cărui viață, moarte și înviere am cunoscut chipul Tatălui și toată iubirea.

Pentru noi, cei cărora li s-a arătat calea, este esențial să ne lăsăm îndrumați de șoaptele Duhului care se "văd" și "ne strigă" prin urmele lăsate de cei mulți care au parcurs deja această cale. Să nu ne amăgim că suntem primii! Sau singurii! Sau că ne descurcăm singuri! Să avem mai degrabă atitudinea omului convins că are nevoie de celălalt și să pășim prin viață cu suflet de copil.

Inima blândă și smerită, inima de copil vede și apreciază urmele lăsate pentru noi și patria noastră de oamenii mari "veniți de departe" pentru a ne aminti nevoia de unitate, nevoia de a merge împreună, nevoia de Dumnezeu. Așa a fost sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999. Așa este acum papa Francisc. Sunt oameni care parcurg calea, care iubesc viața și proclamă cu toată ființa lor adevărul. Pe urmele lor putem păși cu încredere pentru a fi fericiți, pentru a ajunge la Cel Iubit.

Emoțiile ne copleșesc când oameni buni, vizitându-ne țara, ne ating inima. Iubirea lor ne șoptește: "Spune-mi, dacă te-aș prinde-ntr-o zi și ți-aș săruta talpa piciorului, nu-i așa că ai șchiopăta puțin, după aceea, de teamă să nu-mi strivești sărutul?" (Nichita Stănescu, O viziune a sentimentelor). Să fim atenți la felul în care pășim pe urmele lor: să nu le strivim sărutul, să nu le zădărnicim efortul de a ne arăta calea spre o lume mai bună. Să pășim pe urmele oamenilor mari, dar mereu cu grijă, atenți ca nu cumva să-i călcăm în picioare pe cei mici sau să distrugem vreun suflet smerit și blând.

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat